Naziv projekta: Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija  (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2.
Vrijednost projekta: 50.000.000,00 kn
Razdoblje provedbe projekta: 40 mjeseci (2020.-2023.)
Nositelj projekta: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)

Projekt Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija  (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2 (dalje BOND 2) nastavak je pilot-projekta BOND (Business Organisations Network Development) pokrenutog 1. srpnja 2017. godine s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama.

Projektom BOND 2 unaprjeđuje se Mreža BOND koju trenutno čini 91 poduzetnička potporna institucija iz svih županija Republike Hrvatske. 50 PPI-eva pristupilo je Mreži BOND tijekom provedbe prve faze projekta, a njih još 41 pristupilo je tijekom provedbe druge faze projekta. Mreža BOND osigurava profesionalne, savjetodavne i stručne usluge poduzetnicima u svim fazama razvoja i svim segmentima poslovanja, čime se smanjuje asimetrija u pristupu poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama te pozitivno utječe na ujednačeni razvoj svih regija Republike Hrvatske.

Zaposlenici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. (TICM) aktivno sudjeluju u osposobljavanjima i radionicama iz različitih područja. TICM osim toga sudjeluje i u ostvarenju ciljeva projekta kroz provedbu vlastitih radionica i savjetovanja mikro i malih poduzetnika jedan na jedan, kako bi se stvorilo povoljnije poduzetničko okruženje u svim regijama Republike Hrvatske i na taj način osigurao stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Očekivani rezultati:

  • 60 poduzetničkih potpornih institucija uključenih u Mrežu poduzetničkih potpornih institucija
  • 3 nove standardizirane usluge razvijene projektom
  • 15 poduzetničkih potpornih institucija certificiranih putem projekta
  • 50 mentora unutar mreža mentora
  • 5 uspostavljenih mreža mentora
  • 11 županija pokrivenih certificiranim poduzetničkim potpornim institucijama, članovima Mreže BOND

Povezane vijesti:

TICM-U DODIJELJENA NAJVIŠA RAZINA CERTIFIKATA ZA PRUŽANJE USLUGA PODUZETNICIMA RADIONICA “PRODAJNE VJEŠTINE” 24. SVIBNJA U TICM-u RADIONICA: STARTUP PITCH – KAKO SE PREDSTAVITI INVESTITORIMA?, 22. SVIBNJA U TICM-u AUTORSKI TIM STUDIJA RECI DA ODRADIO RADIONICU „KUME, MOŽE JEFTIN LOGO?“ RADIONICA: TRŽIŠNI RIZIK – PRIJETNJA SVAKOM STARTUPU KOJU MOŽEMO UKLONITI, 4. SVIBNJA U TICM-u RADIONICA: PRIMJENA DIGITALNE FOTOGRAFIJE POMOĆU MOBITELA U POSLOVANJU, 2. SVIBNJA U TICM-u RADIONICA: „KUME, MOŽE JEFTIN LOGO?“ – TAJNE ISKUSNIH ZNALACA DIZAJNA 18.4 U TICM-u RADIONICA: DIGITALNIM OGLAŠAVANJEM DO NOVIH KORISNIKA I KUPACA 11. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA: IZGRADNJA I SKALIRANJE (INŽENJERSKIH) TIMOVA 19. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA: KAKO SAMOSTALNO UNAPRIJEDITI PRODAJU I MARKETING U POSLOVANJU KUĆA ZA ODMOR 5.4. U TICM-U KRTECH-OV OSNIVAČ ROBERTO KEDMENEC PODIJELIO ISKUSTVA U UPRAVLJANJU NAGLIM RASTOM PODUZEĆA RADIONICA: UTJECAJ PROSTORA NA KORISNIKE I POSLOVNE REZULTATE 29.3. U TICM-U RADIONICA: POSLOVANJE NA INTERNETU – DIGITALNI MARKETING, ANALIZA TRŽIŠTA I POVRATAK INVESTICIJE 22.3. U TICM-U RADIONICA: DIGITALNI BIZNIS U PRAKSI – DEFINIRANJE IDEJE, POZICIONIRANJE I RAZVOJ E-TRGOVINE – 21.3. U TICM-U RADIONICA: PRIMJENA DIGITALNE FOTOGRAFIJE U POSLOVANJU – 6. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA: U POČETKU BIJAŠE RIJEČ – KOMUNIKACIJA I JAVNI NASTUP 26. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA “STRATEGIJE ZA USPJEŠNU PRODAJU” 23. OŽUJKA U TICM-U RADIONICA: UPRAVLJANJE PROMJENAMA I INOVACIJAMA 24. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA: LEADERSHIP MALIH TVRTKI 17. TRAVNJA U TICM-U RADIONICA: PREZENTACIJSKE VJEŠTINE 30. OŽUJKA U TICM-U RADIONICA: NAGLI RAST PODUZEĆA – PREPREKE I IZAZOVI I KAKO IH PREVLADATI 16. OŽUJKA U TICM-U KAKO (IS)KORISTITI INTERNET U RAZVOJU POSLOVANJA RADIONICA: KAKO SE USPJEŠNO OGLAŠAVATI NA INTERNETU? 7. OŽUJKA U TICM-U RADIONICA “POSLOVANJE MALIH POREZNIH OBVEZNIKA S INOZEMSTVOM” 2. OŽUJKA U TICM-U RADIONICA: RAZVOJ POSLOVANJA NA INTERNETU SNJEŽANA KUPRES U TICM-u ODRŽALA RADIONICU NA TEMU USPJEŠNOG PREGOVARANJA BESPLATNA RADIONICA: KAKO USPJEŠNO PREGOVARATI? – 16. VELJAČE U TICM-U RADIONICA ZA PODUZETNIKE: PRIJENOS POSLOVANJA PODUZEĆA U VODICAMA ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUGE MREŽA BOND HAMAG-BICRO PREDSTAVIO REZULTATE PROJEKTA BOND2 NA INTERIM KONFERENCIJI INFORMACIJE O OTVORENIM I NADOLAZEĆIM POZIVIMA ZA PODUZETNIKE NA JEDNOM MJESTU HAMAG-BICRO U BJELOVARU: OTKRIVAMO KAKO DO ŠTO BOLJE ISKORISTIVOSTI DRŽAVNIH POTPORA BOND 2 U ČAKOVCU: MEĐIMURSKIM PODUZETNICIMA NA RASPOLAGANJU PODRŠKA KROZ MREŽU BOND INTENZIVNI TJEDAN UČENJA I USVAJANJA SAVJETODAVNIH VJEŠTINA U OKVIRU PROJEKTA BOND 2 HAMAG-BICRO I UDRUGA MREŽA BOND OKUPILI PODUZETNIČKE POTPORNE INSTITUCIJE IZ CIJELE HRVATSKE ZAPOČEO PROJEKT BOND2 KOJI POVEZUJE HRVATSKE PODUZETNIČKE POTPORNE INSTITUCIJE