Ukupna vrijednost projekta: 120.422, 09 HRK
Sufinanciranje: 100% od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske
Razdoblje provedbe projekta: 9.9.2019 – 30.6.2020.
Korisnik bespovratnih sredstava: Međimurski informatički klub (MIK)
Projektni partneri: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. (TICM), Međimurska županija, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, III. osnovna škola Čakovec i Mladi informatičari Strahoninca (MIS)

Projekt STEM Centar predstavlja program identifikacije, usmjeravanja i sustavnog praćenja razvoja informatičkih vještina učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na području Međimurske županije. Projekt je sufinanciran 100% od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 120.422,09 HRK. Ciljna skupina i izravni korisnici projekta su daroviti učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, od 6 do 18 godina, s prebivalištem ili boravištem na području Međimurske županije koji posjeduju širok spektar informatičkih i matematičkih znanja.

U projekt je kroz šest edukativnih tečajeva (Programiranje za najmlađe, Računalno razmišljanje, Robotika 1, Robotika 2, Internet stvari i web, 3D modeliranje i ispis) uključeno ukupno 90 učenika. U rad STEM Centra u ulozi mentora i voditelja obrazovnih tečaja, uključeni su stručnjaci javnog, poslovnog, obrazovnog i civilnog sektora koji posjeduju odgovarajuće znanje te volju za prijenosom istoga na ciljne skupine.

Ovim projektom izravno će se utjecati na razvoj znanja posebice iz područja informatike, matematike te tehničkih vještina potrebitih za uspješno prilagođavanje promjenjivim uvjetima života i rada. U okviru projekta predviđena je financijska podrška Međimurske županije, ovisno o raspoloživim mogućnostima.


Projekt STEM Centar provodi se u okviru Natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019./2020.