Na završnoj konferenciji projekta BOND 2 održanoj 18. listopada 2023. godine u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje dodijeljen je certifikat najviše razine 5 za pružanje standardiziranih usluga poduzetnicima, razvijenih u okviru projekta BOND 2 koji vodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Direktor TICM-a Ivan Plačko preuzima certifikat od predstavnika Hamag Bicro-a, predsjednika uprave Vjerana Vrbanca, zamjenika predstavnika Ante Janka Bobetka i suradnika.

TICM-u je certifikat dodijeljen temeljem višegodišnjeg rada na unaprjeđenju poduzetničkog okruženja u Međimurju i regiji. U okviru projekta pohađali smo i uspješno završili specijalističke edukacije radi dodatnog osposobljavanja za pružanje standardiziranih usluga u kategorijama koje su prepoznate kao najkorisnije za poduzetnike: savjetovanja poduzetnika početnika, savjetovanje poduzetnika u rastu i razvoju, znanja vezana uz prijenos poslovanja poduzeća te analizu poslovanja poduzeća.

Projekt BOND (engl. Business Organisations Network Development) pokrenut je kao pilot-projekt “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)” 1. srpnja 2017. godine s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama, u skladu sa smjernicama Strategije razvoja poduzetništva Republike Hrvatske 2013. – 2020.

Ekipa iz TICM-a s dodijeljenim certifikatom u društvu predstavnika ostalih članica mreže BOND iz Međimurja i osoba koje zaduženih za provedbu BOND 2 projekta, voditelja Franje Vukića i ostalih članova tima projekta.

Projekt BOND 2 predstavlja nastavak spomenutog projekta te ima za cilj unaprijediti Mrežu BOND koja trenutno okuplja 96 poduzetničkih potpornih institucija iz svih županija Republike Hrvatske. Poduzetničke potporne institucije okupljene u Mreži BOND, nakon uspješnog završetka specijalističkih edukacija, poduzetnicima će osigurati dostupnost profesionalnih, savjetodavnih i stručnih usluga u svim fazama razvoja i svim segmentima poslovanja.

Direktor TICM-a Ivan Plačko i suradnica u Odjelu za projekte TICM-a Lea Trojnar Mustak s certifikatom koji su preuzeli u ime svih članova TICM-ovog vrijednog tima

TICM je sudjelovao u procesu testiranja standardiziranih usluga  za poduzetnike te smo tijekom prvih šest mjeseci 2023. godine organizirali čak 24 radionice o različitim temama poput poreza u poslovanju, oglašavanja na internetu, digitalnog marketinga, vođenja timova, prodajnim vještinama, upravljanju intelektualnim vlasništvom i drugim temama od koristi poduzetnicima u procesu pokretanja poduzeća i u procesu rasta i razvoja. Radionice su postigle veliki interes, a reakcije sudionika bile su vrlo pozitivne.

Tijekom prvih šest mjeseci 2023., uz organizaciju radionica, savjetovali smo 60 poduzetnika vezano uz procese razvoja poslovanja, pronalaska povoljnih izvora financiranja, postizanja bolje vidljivosti i sličnih tema u kojima poduzetnici trebaju stručno vodst

Opisani rezultati od nas su zahtijevali veliki angažman i dobru organizaciju te nam je na završnoj konferenciji projekta BOND 2 zasluženo dodijeljen certifikat za pružanje standardiziranih usluga 5. razine tj. najviše razine koju je bilo moguće doseći.

 

 

 

 

Certifikat najviše razine stavlja nas u društvo 12 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske koje su to svojim zalaganjem uspjele i time signaliziraju poduzetnicima i onima koji tek kreću u poduzetnički pothvat da se na nas mogu osloniti za vodstvo u pokretanju ili razvoju poslovanja. Od ukupno 96 institucija okupljenih u Mreži BOND, za pružanje standardiziranih usluga poduzetnicima certificiralo  se njih četrdeset dvoje.

Završnoj konferenciji su iz TICM-a prisustvovali direktor Ivan Plačko i stručna suradnica u odjelu za projekte Lea Trojnar Mustak zajedno s predstavnicima drugih poduzetničkih potpornih institucija Međimurske županije – Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA-e koju su predstavljale ravnateljica Sandra Polanec Marinović i Maša Tomašić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva te Međimurske energetske agencije MENEA-e, Alen Višnjić, direktor i Danijela Vrtarić, pomoćnica direktora.

 TICM-ov tim u društvu direktora MENEA-e Alena Višnjića, pomoćnice direktora MENEA-e Danijele Vrtarić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz JU REDEA-e Maše Tomašić i ravnateljice JU REDEA-e Sandre Polanec Marinović

Osim testiranja standardiziranih usluga, TICM je tijekom 2023. godine sudjelovao i u procesu uspostave i testiranja mentorskih mreža, koje se također provodilo u okviru projekta BOND 2. U tom procesu smo spojili 10 poduzetnika s 12 mentora iz različitih stručnih područja.

Primljeni certifikat dokaz je dugogodišnjeg kvalitetnog rada i posvećenosti poduzetnicima, a u kojem nas bezuvjetno podržava Međimurska županija. Primljeno priznanje nam je ujedno i poticaj da dalje nastavimo u istom tempu kako bi ovu razinu kvalitete i što je najvažnije povjerenje i dobar odnos s poduzetnicima.

Podijeli: