Prodaja proizvoda i usluga bez digitalnog prisustva vrlo je teška, gotovo nemoguća. Digitalna prisutnost brenda vrlo je aktualna tema i sve više poduzetnika spoznaje koliko je važno usvojiti znanje i vještine pomoću kojih ćemo predstaviti svoj brend na  način koji će najučinkovitije privući nove kupce i zadržati postojeće kupce. S tom su se temom pobliže upoznali sudionici radionice RAZVOJ POSLOVANJA NA INTERNETU.

Radionica je održana u utorak, 21. veljače 2023. godine u multimedijalnoj dvorani zgrade TICM1, a vodio ju je Dino Oreški, privatni konzultant i jedna od ključnih osoba u eCommerce Hrvatska.

Dino Oreški.

Kako bi izgradili digitalno prisutnost svog brenda, poduzetnici moraju znati kako analizirati tržište, definirati ciljeve i potrebe korisnika, upoznati se s mogućim načinima prodaje preko interneta, kako odabrati medije, tehnologiju i izvođače, načine plaćanja izvođačima i dostave proizvoda i tome su imali prilike naučiti na radionici.  Predavač je sudionicima ispričao i kako izgleda vođenje projekta razvoja internetske stranice i webshopa, upoznao ih je s pravnim elementima oglašavanja na internetu i predstavio više studija slučaja pomoću kojih su utvrdili teorijski dio radionice.

Radionica: Razvoj poslovanja na internetu.

Dino je sudionicima skrenuo pažnju na nekoliko ključnih elemenata uspješnih webshopova. Istaknuo je kako je čak 90% svih odluka o kupnji potaknuto emocijama i da kupci danas ne kupuju robu i usluge već priču koja se gradi oko istih. Na primjeru uspješnog webshopa prikazao je kako kvalitetan i atraktivan sadržaj može (potencijalnog) kupca privući, zadržati i potaknuti na kupnju.

Drugi dio radionice bio je posvećen oglašavanju putem najpopularnijih društvenih mreža – Facebook-a, Instagrama i TikTok-a. Sudionici su upoznati s načinima ciljanja korisnika prema socio-demografskim podacima, lokaciji i jeziku kao i važnosti pravilne optimizacije sadržaja koja doprinosi učinkovitijoj promociji proizvoda i usluga. Radionica je završena izradom studije slučaja (case study).


Visoke ocjene sudionika radionice i njihova proaktivnost tijekom trajanja radionice potvrđuju da je izbor teme dobar i da je ona obrađena kvalitetno. Usvojeno znanje će sudionicima zasigurno koristiti u poslovanju.

TICM nastavlja organizirati besplatne radionice o temama koje potencijalnim poduzetnicima mogu pomoći u pokretanju poslovanja, a postojećim poduzetnicima u rastu i razvoju.   Radionice provodimo s ciljem testiranja i certifikacije usluga organizacija i održavanja radionica za poduzetnike projekta BOND 2. S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, redovito pratite našu  internetsku stranicu i Facebook profil.

Podijeli: