Sve veći broj poduzetnika isporučuje svoje proizvode i/ili usluge inozemnim kupcima, a ulazak Hrvatske u Schengen od siječnja 2023. godine potaknut će ih još više da se okušaju na ovom velikom i zahtjevnom tržištu. U lakšem snalaženju i uspješnom poslovanju s inozemstvom pomoći će im radionica

POSLOVANJE MALIH POREZNIH OBVEZNIKA S INOZEMSTVOM

koja će se održati u četvrtak, 2. ožujka 2023. godine, od 10 do 15 sati,
u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.

Cilj radionice je upoznati male porezne obveznike poput paušalnih obrtnika s poreznim i drugim relevantnim pravilima i propisima koje moraju znati prilikom poslovanja s inozemstvom. Na radionici će biti obrađena i “administrativna strana” oglašavanja putem Facebooka-a, Instagrama i drugih kanala te prodaja proizvoda i usluga preko inozemnih platformi.

Sudionici radionice imat će priliku naučiti o:

  • relevantnim propisima prilikom poslovanja s inozemstvom
  • isporuci, stjecanju, izvozu i uvozu dobara
  • inozemnim uslugama
  • oporezivanju inozemnih usluga
  • nastanku porezne obveze
  • obvezama hrvatskog „malog poreznog obveznika“ prilikom poslovanja s inozemstvom.

Sve će teme biti popraćene i pojašnjene na primjerima iz prakse.


PREDAVAČICE

Zora Kostić je ovlašteni računovođa s iskustvom koje obuhvaća dugogodišnji rad na najzahtjevnijim računovodstvenim i knjigovodstvenim poslovima za poduzeća, obrte i neprofitne organizacije.

Računovodstvo Ledine d.o.o., u kojem radi, poduzeće je specijalizirano za poslovanje s inozemstvom poduzetnika i građana koji su zaposleni kod inozemnih poslodavaca. Bavi se savjetovanjem poduzetnika početnika i onih koji tek razmišljaju pokrenuti posao, kao i poduzetnika koji su već dugo u poduzetničkim vodama. Suradnik je u ZICER-u u Plavom uredu grada Zagreba gdje održava radionice za poduzetnike, kao i u HOK-u Sesvete.

 

Ana Kostić je računovođa s iskustvom koje obuhvaća rad na računovodstvenim poslovima za poduzeća i obrte, te savjetovanjem poduzetnika i onih koji razmišljaju krenuti s poduzetništvom.

Vlasnica je računovodstvenog ureda Računovodstvo Ledine d.o.o. u kojem radi. Računovodstvo Ledine specijalizirano je za poslovanje s inozemstvom poduzetnika i građana koji su zaposleni kod inozemnih poslodavaca. Bavi se savjetovanjem poduzetnika početnika i onih koji tek razmišljaju pokrenuti posao, savjetovanjem malih poreznih obveznika koji nisu dužni voditi knjigovodstvo, ali imaju obveze vezane uz sustav PDV-a, vođenje zakonom propisanih evidencija i sl. Pruža podršku prilikom procesa osnivanja različitih pravnih subjekata te prilikom odabira pravnog subjekta koji je najbolje rješenje u pojedinoj situaciji. Sudjelovala je na projektu BOND Hamag-Bicro-a u sklopu radionice „Pravni i porezni pogled na određene oblike poslovanja u RH“.


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca. Ispred jednog poduzeća se može prijaviti maksimalno jedna osoba. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjenja mjesta.

    Podijeli: