O startup životu čujemo uzbudljive uspješne priče no zbog raznih nesigurnosti na tržištu, čak više od devedeset posto projekata propadne i o njima se ne govori. Koje sve vrste rizika postoje, koja je razlika te kako se startupi mogu obraniti od opasnosti koje oni nose, saznajte na radionici:

TRŽIŠNI RIZIK – PRIJETNJA SVAKOM STARTUPU KOJU MOŽEMO UKLONITI

koja će se održati u četvrtak, 4. svibnja 2023. godine, od 10 do 15 sati,
u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.


Polaznici radionice imat će priliku čuti od predavača Filipa Stipančića i Mire Hegedića iz inovacijske agencije Lean Startup Hrvatska, kako uspješno definirati ideju i problem vašeg startupa te kako bolje pozicionirati startup na tržištu. Uz to, predavači će dati uvid u metodologiju Lean Startupa koja će koristiti svim polaznicima u definiranju najrizičnije pretpostavke te korisničkog segmenta.

Na radionici će sudionici kroz timski rad koristeći primjere moći definirati ključni problem koji njihov rješavaju te najrizičniju pretpostavku koju je potrebno testirati. Predavači će koristiti suvremene i zanimljive primjere startupa koje će pružiti sudionicima uvid u širi poduzetnički ekosustav.


PROGRAM RADIONICE


PREDAVAČI

Miro Hegedić je osnivač Lean Startup Hrvatska. Docent je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu na temu Optimizacijski modeli procesa temeljeni na lean menadžmentu. Koordinator je EIT Manufacturing HUB Hrvatska. Zbog svoje strasti prema putovanjima, poslovanju i startupima pokrenuo je startup up4talk, gdje je između ostalog učio o primjeni principa lean menadžmenta u startupima. Radio je s različitim timovima u procesu implementacije lean startup principa u njihove projekte, te je radio lean startup radionice za timove u Europi (Norveška, Srbija, Bosna i Hercegovina) i jugoistočnoj Aziji (Tajland, Malezija, Indonezija).

Filip Stipančić strastven je u poduzetništvu, djeluje kao lean startup evangelist, mentor, voditelj radionica i praktičar od 2013. Filip je osnivač i partner u Lean Startup Croatia i LSH Inovacije kroz koje je stekao veliko iskustvo u razvoju startup ekosustava u Hrvatskoj, regiji i Europa. Dok je organizirao i vodio programe inkubacije i akceleracije, imao je priliku mentorirati nekoliko stotina osnivača startupa i utjecao je na mnogo više njih. Radio je kao voditelj i menadžer u profitnom i neprofitnom sektoru, vodio je međunarodne i multikulturne timove, iskusio B2B i B2C prodaju i vodio višemilijunske projekte.


Ciljna publika za ovu radionicu su osnivači startupa ili oni koji to žele postati, poduzeća u rastu i razvoju, poduzetnici početnici i ostali koji žele iz prve ruke čuti kako se najbolje napraviti prve korake u startupu koji može opstati.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca.

Prijava je ograničena na jednu osobu iz istog poduzeća. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjena mjesta.

    Podijeli: