Vizualni se identitet poduzeća može značajno osnažiti primjenom fotografskoga znanja i vještina te digitalna fotografija sa svim svojim potencijalima može pomoći poduzećima u podizanju konkurentnosti. Suvremenim medijima, prije svega internetskim stranicama i portalima te društvenim mrežama, dominiraju vizualni sadržaji u kojima prevladava fotografija. Većina poduzeća za komunikaciju s javnošću i postojećim i potencijalnim kupcima najčešće koristi upravo ovaj medij. Sukladno tome, kako bi potaknuli poduzetnike da fotografiju u poslovanju koriste racionalno i intelektualno, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. u suradnji s Fotoklubom Čakovec, organizira radionicu:

PRIMJENA DIGITALNE FOTOGRAFIJE U POSLOVANJU

koja će se održati u četvrtak, 6. travnja 2023. godine, od 10 do 15 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.


Iskusni fotografi, članovi Fotokluba Čakovec, Davor Žerjav i Davorin Mance na zanimljiv će način polaznike naučiti o funkcijama fotoaparata, osnovnim pravilima fotografiranja te osnovnoj tehnici pri fotografiranju portreta, pejzaža, arhitekture, akcije/pokreta, noćnih snimaka, tehnike: macro, HDR, panorame i sl. Također, polaznici će dobiti blic savjete za što bolju fotografiju i o tome koju opremu kada i gdje koristiti.


PREDAVAČI

Davor Žerjav je portretmi, pejzažni i reklamni fotograf i fotografski edukator. Redovito održava predavanja i radionice s temom fotografije široke tematike za različitu publiku. Vodi radionice Fotokluba Čakovec na teme portretne fotografije, praktične reklamne fotografije, Ljetnu školu fotografije za djecu i niz drugih. Autor je tri edukativne knjige o fotografiji: „Promišljati fotografski“ (2011.), „Kod fotografske slike“ (2014.) i „Kreativna makrofotografija“ (2016.) te autor fotomonografije „LICA“ (2016.). Autor je predgovora za pet fotografskih izložbi te član stručnog žirija međunarodnoga Salona fotografije Čakovec 2016. Dobitnik je Povelje Međimurske županije za izuzetan doprinos i zalaganje u promociji fotografije i vizualne umjetnosti u Međimurskoj županiji 2017. godine.

Davorin Mance voditelj je fotografskih radionica „Osnove digitalne fotografije“, „Pejzažna fotografija“ Fotokluba Čakovec, asistent u ljetnoj školi fotografije u organizaciji Fotokluba od 2014. do 2018., te predavač i voditelj niza fotografskih radionica na temu pejzažne fotografije. Autor je skripte „Osnove digitalne fotografije“. Napisao je predgovore i postavio nekoliko fotografskih izložbi te samostalno izlaže fotografije i sudjeluje na zajedničkim izložbama Fotokluba Čakovec. Predsjednik je povjerenstva na foto natječaju „Kreativni pejzaž“ 2015. i 2016.


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen na 15. Sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjena mjesta.

Zbog popunjenja raspoloživih kapaciteta, prijave za radionicu su zatvorene!

 

Podijeli: