Medijima, prije svega internetskim stranicama i portalima te društvenim mrežama, dominiraju vizualni sadržaji u kojima prevladava fotografija. Većina poduzeća za komunikaciju s javnošću i postojećim i potencijalnim kupcima najčešće koristi društvene mreže, a fotografije koje se tamo dijele u najvećem su dijelu napravljene korištenjem pametnih telefona s ugrađenom kamerom, odnosno mobitela. Da bi naše fotografije bile kvalitetne i rado dijeljene potrebno nam je više od dobrih tehničkih specifikacija samog mobitela. Kako bi potaknuli poduzetnike da mobitel prilikom fotografiranja koriste racionalno i intelektualno, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. u suradnji s Fotoklubom Čakovec, organizira radionicu:

PRIMJENA DIGITALNE FOTOGRAFIJE POMOĆU MOBITELA U POSLOVANJU

koja će se održati u utorak, 2. svibnja 2023. godine, od 10 do 15 sati,
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.


Iskusni fotografi, članovi Fotokluba Čakovec, Davor Žerjav i Davorin Mance kroz praktičan rad će polaznike poučiti o funkcijama kamere na mobitelu, osnovnim pravilima fotografiranja mobitelom te tehnici pri fotografiranju portreta, pejzaža, arhitekture, akcije/pokreta, tehnike: macro, HDR, panorame i sl. Također, polaznici će dobiti blic savjete za što bolju fotografiju.


PREDAVAČI

Davor Žerjav je portretni, pejzažni i reklamni fotograf i fotografski edukator. Redovito održava predavanja i radionice s temom fotografije široke tematike za različitu publiku. Vodi radionice Fotokluba Čakovec na teme portretne fotografije, praktične reklamne fotografije, Ljetnu školu fotografije za djecu i niz drugih. Autor je tri edukativne knjige o fotografiji: „Promišljati fotografski“ (2011.), „Kod fotografske slike“ (2014.) i „Kreativna makrofotografija“ (2016.) te autor fotomonografije „LICA“ (2016.). Autor je predgovora za pet fotografskih izložbi te član stručnog žirija međunarodnoga Salona fotografije Čakovec 2016. i 39. Zagreb salona 2020. Dobitnik je Povelje Međimurske županije za izuzetan doprinos i zalaganje u promociji fotografije i vizualne umjetnosti u Međimurskoj županiji 2017. godine.

Davorin Mance voditelj je fotografskih radionica „Osnove digitalne fotografije“, „Pejzažna fotografija“ Fotokluba Čakovec, asistent u ljetnoj školi fotografije u organizaciji Fotokluba od 2014. do 2018., te predavač i voditelj niza fotografskih radionica na temu pejzažne fotografije. Autor je skripte „Osnove digitalne fotografije“. Napisao je predgovore i postavio nekoliko fotografskih izložbi te samostalno izlaže fotografije i sudjeluje na zajedničkim izložbama Fotokluba Čakovec. Predsjednik je povjerenstva na foto natječaju „Kreativni pejzaž“ 2015. i 2016.


PRIJAVA

Sudionicima se preporučuje sa sobom donijeti mobitel koji će koristiti u vježbama!

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen na 20. Sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjena mjesta.

    Podijeli: