O tome koliko smo vješti u pregovaranju često ovisi uspjeh poslovanja. Pregovarački proces sastoji se od dvije faze: faze pripreme i samog pregovaračkog razgovora. Dobra priprema gotovo je pola pregovaračkog procesa. Kako bi pomogli zainteresiranim polaznicima u pripremi i vođenju uspješnih pregovora, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. zajedno s Centrom svjesnog poslovanja – Metanoia, organizira radionicu:

KAKO USPJEŠNO PREGOVARATI?

koja će se održati u četvrtak, 16. veljače 2022. godine, od 11 do 15 sati,
u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B Čakovec.

 

Pregovaranje je jedan od životnih i poslovnih procesa. Za njegovo razumijevanje potrebno je vrijeme i posjedovanje vještina. Pregovaranje se sastoji od 2 ključne faze: faze pripreme i samog procesa pregovaračkog razgovora. Priprema uključuje definiranje jasnog cilja što pregovaranjem želimo postići, postavljanje najniže granice u pregovorima “Bottom line” te razvijanje alternative (BATNA) koja je odgovor na pitanje “Što ako pregovori ne uspiju? Koja nam je alternativa?”. Vaša pregovaračka pozicija ovisi i o vašoj BATNA-i (The best alternative to negotiated agreement).

Na radionici ćete saznati kada je win/win moguć i kako kroz suradnju s drugom stranom u pregovorima doći do njega. Naučit ćete kako odvojiti osobu od problema, fokusirati se na interese, iznalaziti opcije i postavljati jasne kriterije i standarde. Također, na radionici predavačica će upoznati polaznike s pregovaračkim taktikama koje se sastoje od pitanja i vođenja razgovora u smjeru postizanja rješenja te kako izbjeći da emocije i mentalne barijere pregovarača odvedu u neželjenom smjeru.


Teme radionice su sljedeće:

  1. Priprema – Bottom line, BATNA, Određivanje ciljeva pregovora,
  2. Distributivno & Integrativno pregovaranje,
  3. Koraci i taktike pregovaranja (prezentiranje, konstruktivna rasprava, predlaganje, pakiranje, usklađivanje, prilagođavanje, usklađivanje, cjenkanje zatvaranje).

Radionica je namijenjena svim poduzetnicima i onima koji će to tek postati koji žele ojačati svoje pregovaračke vještine.


PREDAVAČICA

Snježana Kupres, ing. zračnog prometa, konzultant, NLP trener & Sales Expert trener s 28 godina iskustva u prodaji i razvoju poslovanja u međunarodnim zrakoplovnim kompanijama: Malaysia Airlines, Tal Aviation Group Izrael – EL Al, China Airlines, Quantas, Ethiopian Airlines i Cathay Pacific.

Poslovni put u području edukacija započinje 2007. godine u Kuala Lumpuru kao Sales Trainer Expert. Od  tada se kontinuirano usavršava u području prodaje, pregovaranja, socijalnih kompetencija, neurolingvističkog programiranja, coachinga. Edukacije polazi u Zagrebu, Singapuru, Ženevi, Kuala Lumpuru, Londonu. 2013. godine stječe licencu certificiranog trenera neurolinguističkog programiranja. 2016. godine kreće u vlastitu poduzetničku inicijativu – savjetovanje u poslovanju Metanoia – centar svjesnog poslovanja.

Kao predavač i trener iz područja prodaje, pregovaranja, socijalnih i društvenih kompetencija drži edukacije i surađuje s brojnim poduzećima u Hrvatskoj i inozemstvu. Radionice vodi na engleskom i hrvatskom jeziku.


Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sudionici se prijavljuju popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave na radionicu zaprimaju se do popunjenja mjesta, a najkasnije do 14. veljače 2023. godine. Prijava je ograničena na jednu osobu iz istog poduzeća.

PRIJAVNI OBRAZAC

Zbog popunjenja raspoloživih kapaciteta, prijave za radionicu su zatvorene.

Podijeli: