U petak, 24. svibnja 2019. godine, dvadesetak učenika 3. TG razreda, smjera tehničke gimnazije Tehničke škole Čakovec pod vodstvom profesorice Mateje Žerjav, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u okviru projekta “Empowering for Growth 3“.

U uvodnom dijelu predavanja, Izabela Balog, stručna suradnica u Odjelu za pripremu i provedbu projekata iz područja društvenih djelatnosti REDEA-e, predstavila je učenicima projekt Empowering for growth 3

Izabela Balog, voditeljica projekta Empowering for growth 3.

Nakon uvodnog dijela, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih devet godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko je pokušao učenicima pružiti sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Posjet je završio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i laboratorija koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima.

 

Posjet učenika Tehničke škole Čakovec, samo je jedan u nizu koje TICM redovito organizira u okviru projekta Empowering for growth 3. Cilj posjeta je mladim ljudima predstaviti prilike i izazove na koje će naići nakon završetka formalnog obrazovanja i traženja prvog zaposlenja.


Aktivnost je dio projekta “Empowering for Growth 3” sufinanciranog u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: