Uredski alati u današnje vrijeme postali su nužni za sve oblike organiziranog rada. U poslovnim okruženjima potreba za takvim alatima još više izražena jer poslovni procesi postaju sve složeniji. Bez uredskih alata teško je organizirati, analizirati i predstaviti same podatke u odgovarajućoj formi i obliku.

Kako bi poduzetnike usmjerili na alate koji mogu značajno olakšati administrativni dio poslovanja, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) organizirao je za poduzetnike i njihove zaposlenike, informativnu radionicu na temu KORIŠTENJA BESPLATNIH UREDSKIH ALATA U POSLOVANJU.

Radionica je održana u srijedu, 17. ožujka 2021. godine, a vodio ju je Tomislav Breznik, stručni suradnik u TICM-ovom odjelu za inkubaciju i edukaciju.

U prvom dijelu radionice, polaznici su naučili koristiti alat za pretvaranje i manipulaciju PDF dokumenata ILovePDF. Ovaj alat omogućava spajanje PDF dokumenata, definiranja određenog raspona stranica i pretvorbu dokumenta u različite formate. Korištenje alata ne zahtijeva registraciju ili prijavu, a podržava dodavanje datoteka s računala ili s Google Drive-a servisa.

Informativna radionica „Korištenje besplatnih uredskih alata u poslovanju“.

Aplikacije za videokonferencije i videopozive postoje već godinama i neki ih redovito koriste. No tek je pandemija koronavirusa i rad od kuće, pokrenula trend videopoziva umjesto sastanaka. Poseban naglasak na radionici stavljen je na prikaz mogućnosti stvaranja i priključivanju sastancima putem videoaplikacija Google Meet i Zoom.

Drugi dio informativne radionice bio je usmjeren na predstavljanje Google docs i Google disk alata te informiranje polaznika o njihovim prednostima i mogućnostima u odnosu na slične alate. Polaznicima su prikazani trikovi korištenja alata te dani savjeti za što bolje iskorištavanje mogućnosti koje im isti nude. Kako bi što bolje savladali i upamtili dobivene informacije, polaznici su u praktičnom dijelu, pomoću vlastitog Google računa, izrađivali mape, spremali ih te dijelili dokumente. Posljednji dio radionice bio je posvećen izradi atraktivnih pozivnica i letaka pomoću besplatnog alata Canva za grafički dizajn.

Izjava polaznika:

 „Kroz ovo predavanje dobio sam niz korisnih informacija o besplatnim alatima za koje prije nisam znao da postoje. Posebno mi se dojmio alat ILovePDF koji omogućava spajanje i pretvorbu PDF dokumenata u različite formate.“


TICM nastavlja s organizacijom informativnih radionica i tehnoloških susreta iz različitih područja, prvenstveno zbog izrazitog interesa iskazanog od strane poduzetnika te uočene potrebe za specifičnim znanjima. U narednim mjesecima na rasporedu su sljedeće radionice za poduzetnike i njihove zaposlenike:

S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, redovito pratite našu  internetsku stranicu i Facebook profil.


Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Podijeli: