Trgovina putem interneta, odnosno webshopa u konstantnom je porastu i sve više se poduzetnika odlučuje prodavati svoje proizvode i usluge upravo na taj način. Prednosti poslovanja putem Interneta ogledaju se prije svega u manjim troškovima održavanja u odnosu na fizičku trgovinu, u svakodnevnoj dostupnosti (0-24h) proizvoda kupcima te povećanju tržišta s obzirom na jednostavan doseg do znatno većeg broja kupaca.

U Hrvatskoj gotovo pola internetske populacije redovito kupuje online, a prema posljednjem istraživanju poduzeća Equestris, kupnja na domaćim internetskim stranicama povećala se 15,5% u odnosu na ožujak 2020. godine

Kako bismo poduzetnicima i njihovim zaposlenicima pomogli u postavljanju vlastitih strategija razvoja webshopova, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) je organizirao meetup na temu ŠTO HRVATSKI KUPCI ŽELE I KAKO POKRENUTI USPJEŠAN WEBSHOP?

Meetup je održan u petak, 5. ožujka 2021. godine u informatičkoj učionici zgrade TICM1, a vodio ga je Marcel Majsan, predsjednik udruge eCommerce Hrvatska koja okuplja preko 1000 web trgovaca u Hrvatskoj.

Meetup „ŠTO HRVATSKI KUPCI ŽELE I KAKO POKRENUTI USPJEŠAN WEBSHOP?

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja udruge eCommerce Hrvatska, predavač Marcel Majsan, okupljenim je sudionicima podijelio savjete iz područja razvoja i optimizacije webshopova.

Mnogi od nas su kupovali nešto putem interneta ili webshopa te su nam donekle poznati aspekti online trgovine. Međutim, kada izrađujemo webshop shvaćamo da postoji cijeli logistički sustav iza njega koji ujedno treba zadovoljiti sve korisničke želje. Izrada webshopa trebala bi krenuti od strategije koja uključuje određivanje stavaka poput ciljeva budžeta, publike i krajnjih rokova. Slijedi definiranje opsega projekta, strukture weba i samog dizajna stranice.

Predavač Marcel Majsan, predsjednik udruge eCommerce Hrvatska.

Drugi dio meetupa bio je posvećen pravilnom vođenju webshopa. Dobar webshop sadržava detaljne informacije o proizvodima, razvija kvalitetno oglašavanje i ulaže u korisničko iskustvo, a može se poboljšati kvalitetnim slikama, jasnim uvjetima kupovine ili responzivnim dizajnom. Nadalje, kroz izlaganja na temu pravnih aspekta otvaranja web shopa, prisutni su mogli naučiti više o općim odredbama koje se odnose na trgovinu, kao i posebnim odredbama koje se odnose na elektroničku trgovinu. Na posljednjem dijelu meetupa, prikazan je studij slučaja na primjeru webshopa sonusart.hr (10 koraka do uspješnog web shopa).

Infografika – Što čini dobar webshop

TICM nastavlja s organizacijom informativnih radionica i tehnoloških susreta iz različitih područja, prvenstveno zbog izrazitog interesa iskazanog od strane poduzetnika te uočene potrebe za specifičnim znanjima. U narednim mjesecima na rasporedu su sljedeće radionice za poduzetnike i njihove zaposlenike:

S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, redovito pratite našu  internetsku stranicu i Facebook profil.


Meetup je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: