Design Thinking proces je pronalaženja inovativnih rješenja za različite poslovne izazove, bez obzira na djelatnost, veličinu i asortiman organizacije. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju inovativne multinacionalne kompanije kao što su Apple, Google, Samsung, Nokia, Uber, vodeće svjetske financijske institucije poput Bank of America i Deutsche Bank, obrazovne institucije Stanford i Harvard, javne uprave velikih gradova, uspješna hrvatska mala i srednja poduzeća, start-upovi i mnogi drugi. Primjenjiva je u mnogobrojnim situacijama, ali jedno je svima zajedničko – u fokusu su uvijek korisnici i njihove stvarne potrebe. Tri glavna elementa Design Thinkinga su opažanje, interakcija i uranjanje u iskustvo korisnika. Kroz ovaj pristup dolazi se do konačnih rješenja za zahtjevno, dinamično i nepredvidljivo tržište – i to znatno brže u odnosu na tradicionalne pristupe!

Design Thinking je aktualni trend ali i dugoročni pristup radu koji podrazumijeva odgovarajuće vještine. O ovoj temi održava se niz (skupih) edukacija, izdaju se bestseleri, objavljuju tematski prilozi u etabliranim poslovnim časopisima, priča se na međunarodnim konferencijama, a još uvijek vrlo malo rukovodećeg osoblja u Hrvatskoj zna kako je iskoristiti za poslovnih uspjeh. Kako bi približili Design thinking međimurskoj publici Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji sa STEP RI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci d.o.o., organizira informativnu radionicu

DESIGN THINKING – SVE ŠTO TREBATE ZNATI
koji će se održati u petak, 12. ožujka 2021. godine, od 10 do 15 sati,
u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/B, Čakovec .

Design Thinking vam treba ako ste:

Dio razvojnog tima i želite oblikovati uslugu ili proizvod koji će osvojiti tržište; menadžer svjestan da je potrebno mijenjati organizacijsku kulturu, procese i pristup radu da bi se ostvarila i zadržavala konkurentska prednost; član ste marketinškog odjela koji želi koristiti inovativne komunikacijske alate i strategije a nakon niza odrađenih projekata nedostaje vam kreativnosti; ili jednostavno želite probuditi dizajnerski način razmišljanja radi daljnjeg osobnog i profesionalnog razvoja.

Sudjelovanje na informativnoj radionicu je besplatno, a sudionici se prijavljuju ispred poduzeća putem online prijave.

Zbog epidemiološke situacije, broj sudionika je ograničen na 12.

Prijava je ograničena samo na jednu osobu iz poduzeća!


PRIJAVA


  PREDAVAČI:

  Anita Pribanić, mag. stud. eur., diplomirala je interdisciplinarni studij Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu, a kao suradnica na EU projektima u Step Ri radi na projekatima iz područja društvenih i ekonomskih inovacija. Pomaže mladim poduzetnicima u pokretanju poslovanja te vodi edukacije i radionice na temu alternativnih izvora financiranja i generiranja ideja.

  Mario Vukelić,  mag. ing., diplomirani je inženjer logistike i menadžmenta i suradnik na EU projektima u Step Ri. Radeći na projektima potpore poduzetništvu, primjene novih tehnologija i razvoja usluga u proizvodnim poduzećima stekao je iskustvo praktične primjene alata za razradu ideja, razvoj inovacija i poslovnih modela.


  Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

  Podijeli: