Email marketing dio je digitalnog marketing koji je zbog sve veće popularnosti društvenih mreža često zanemaren iako poduzećima često može biti od velike koristi. Njegove su prednosti prije svega niski troškovi, brzina i jednostavnost korištenja, mogućnost integracije s ostalim marketinškim oblicima te personalizacija promotivnih aktivnosti i klijenata.

Kako bi poduzetnicima i njihovim zaposlenicima pomogao u kreiranju uspješnih email kampanji, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) organizirao je meetup KAKO RADITI EMAIL MARKETING KAMPANJE KOJE PRODAJU.

Meetup je održan u petak, 30. travnja 2021. godine, u multimedijalnoj dvorani zgrade TICM1, a vodio ga je Marcel Majsan, predsjednik udruge eCommerce Hrvatska i vlasnik agencije „Call to Action“ koja se bavi konzultacijama web trgovaca.

Predavač, Marcel Majsan.

Nakon upoznavanja i predstavljanja udruge eCommerce Hrvatska, Marcel je sudionicima skrenuo pažnju na nekoliko ključnih elemenata uspješne email marketing kampanje. Za kreiranje, izvršenje i održavanje kvalitetne email marketinške kampanje u prvome je redu potrebno pridobiti pozornost ciljne skupine. Prije svega, kampanje trebaju podići svjesnost o brendu poduzeća, odnosno upoznati potencijalne korisnike i klijente s proizvodima i uslugama.

Meetup „Kako raditi email marketing kampanje koje prodaju“.

Kao i u svakoj drugoj marketinškoj aktivnosti, nužno je poznavati ciljnu skupinu kojoj se obraća. Poznavanjem publike pomažete razviti i održati odnos s klijentom tijekom vremena što će kasnije rezultirati povećanjem prodaje i broja lojalnih klijenata. Osim početnog kreiranja kampanje, važno je pratiti analitiku kampanje. Ona služi za stjecanje realne slike o kampanji te daje smjernice za njen daljnji tijek.

Primjeri komunikacije s ciljnom skupinama.

Također, Marcel je polaznicima predstavio elemente uspješnog maila:

  • Naslov je najvažniji,
  • Mailove šaljite samo kontaktima koji su vam dali privolu.
  • Budite specifični i iskreni.
  • Uvijek pošaljite testni mail.

Email marketing strategija na temelju reciprociteta.

Kako napraviti kampanju u Mailchimpu

Newsletter je najučinkovitiji besplatan način komunikacije s kupcima. Oni koji ga znaju strateški koristiti u stalnom su kontaktu sa svojim kupcima pa se potrebe za plaćenim marketingom smanjuju. Dobro upravljanje newsletter kampanjama može značajno utjecati na povećanje prodaje, a istovremeno smanjuje troškove plaćenog oglašavanja. Stoga je drugi dio meetupa bio posvećen izradi newslettera pomoću alata Mailchimp.

Mailchimp.

Mailchimp je poznat kao jedan od najpopularnijih i najboljih newsletter alata, potpuno je besplatan za baze do 2000 kupaca, a korisnici ga najviše vole zbog sljedećih mogućnosti:

  • Odličan doseg do kupaca,
  • veliki broj unaprijed pripremljenih template-ova,
  • drag and drop mogućnost dizajniranja i personalizacije poruka,
  • segmentacija kupaca
  • integracija s društvenim mrežama,
  • automatizirane funkcije slanja koje štede vrijeme,

Kako bi što bolje savladali i upamtili dobivene informacije, polaznici su u praktičnom dijelu, izrađivali vlastite newslettere. Meetup je završen raspravom i savjetima predavača.

TICM nastavlja s organizacijom informativnih radionica i tehnoloških susreta iz različitih područja, prvenstveno zbog izrazitog interesa iskazanog od strane poduzetnika te uočene potrebe za specifičnim znanjima. U svibnju na rasporedu su sljedeće radionice za poduzetnike i njihove zaposlenike:

5. i 6.5.2021.FINANCIJSKO-RAČUNOVODSTVENA AKADEMIJA ZA PODUZETNIKE

20.5.2021. – MEETUP KAKO POSTATI I OPSTATI KAO SAMOSTALAN PODUZETNIK – SAVJETI IZ PRVE RUKE

S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, redovito pratite našu  internetsku stranicu i Facebook profil.


Meetup je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: