Zadnje dane ljetnih praznika desetak učenika viših razreda osnovne škole provelo je na četverodnevnoj radionici AutoCAD, mala škola crtanja. Organizatori edukativno-kreativne radionice bile su udruge Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatički stručnjaci (MIS), dok je ista održana uz podršku Grada Čakovca u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Radionica AutoCAD, mala škola crtanja.

Cilj radionice bio je sudionike upoznati s osnovama crtanja na računalu u AutoCAD-u, računalnom programu specijaliziranom za tehničko crtanje i izradu tehničke dokumentacije.

Tehničko crtanje u AutoCAD-u.

“Tijekom protekla četiri dana uveli smo djecu u svijet računalnih alata za crtanje tehničke dokumentacije. Naučili su što je tehnički crtež i kako on nastaje, upoznali osnovne naredbe za crtanje te isto primijenili na praktičnim primjerima, crtajući od jednostavnih do složenijih tehničkih crteža na računalu. Na kraju su prema nacrtanoj tehničkoj dokumentaciji izradili praktičan rad”, objasnila je voditeljica radionice tehničkog crtanja Katica Mikulaj Ovčarić.

Izvor: MIK.hr

Podijeli: