U utorak, 29. siječnja 2019. godine u prostorijama informatičke učionice TICM-a, započela je Onshape CAD edukacija. Edukacija se provodi u okviru projekta TICM PPI 4.0 MSP, a na njoj sudjeluju poduzetnici i njihovi zaposlenici, koji će se kroz pet modula upoznati s cjelokupnim procesom 3D modeliranja i izrade CAD modela. Tema prvog modula edukacije bila je „Upoznavanje s programom Onshape i skiciranje“.

Onshape CAD

Onshape je alat za parametrijsko CAD modeliranje u „oblaku“, bez potrebe za instalacijom desktop aplikacije i snažnim hardverom. Za korištenje Onshape-a dovoljna je internetska veza i preglednik koji podržava WebGL tehnologiju. U prvom dijelu predavanja, voditelj edukacije g. Vladimir Sever, upoznao je dvadesetak polaznika sa postavkama i korisničkim sučeljem programa Onshape. Poseban naglasak stavljen je na ulogi dimenzioniranja unutar programa i relaciji kao ključa za izradu predvidljivog i moćnog dizajna.

Voditelj edukacije, g. Vladimir Sever

Drugi dio edukacije, bio je posvećen odabiru strategije za kreiranje dizajna. Polaznici edukacije mogli su primijeniti strategiju dimenzioniranja i modeliranja alatima na praktičnim primjerima unutar programa. U završnom dijelu, kroz praktičnu vježbu, edukator g. Sever demonstrirao je osnove skiciranja i skiciranje u kontekstu programa.

Drugi modul „Osnovni programi alata Onshape“ edukacije „Onshape CAD“ na rasporedu je u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine, od 15:00 do 18:00 sati.

Sudionici edukacije

Sudionici edukacije


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

 

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: