Renomirano međimursko poduzeće Međimurje Informacijsko-projektantski centar, koja više od 40 godina djeluje u IT sektoru, prepoznala je značaj udruge Međimurski informatički klub (MIK) i njezin doprinos razvoju IT znanja i vještina djece i mladih te je udruzi Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) donirala 8.000 kuna, čime je pomogla u sufinanciranju tečaja “Razmišljaj računalno” u školskoj godini 2020./21.

Međimurje IPC d.d. svojom donacijom omogućilo je svim zainteresiranima da se priključe i sudjeluju u programu tečaja “Razmišljaj računalno te time uvelike doprinijelo ostvarenju odličnih rezultata u natjecanjima primjene algoritama, temeljenim na algoritamskom razmišljanju, kao i rješavanju matematičkih i logičkih zadataka.

Rezultat tečaja je plasman dvojice polaznika, Olivera Viteza i Marina Rođaka, na Državno natjecanje iz informatike. Navedeni polaznici udruga MIS i MIK, uz mentorstvo Marina Drabića, mag.inf., osvojili su peto i šesto mjesto u kategoriji primjene algoritama za učenike 5. razreda.

Oliver Vitez i Marin Rođak sa svojim mentorom Marinom Drabićem, mag.inf.

Podijeli: