Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) od 2010. godine djeluje kao dio Centra znanja Međimurske županije u bivšoj vojarni u Čakovcu.

Vizija TICM-a je Postati jezgra razvoja na znanju utemeljenih poduzeća djelovanje kojih će utjecati na povećanje dodane vrijednosti Međimurskog gospodarstva.

Misija TIC-a:

“Naša misija je izgraditi dinamičan sustav integriran u međunarodno okruženje i povezan s regionalnom ekonomijom i visokoškolskim institucijama. Pomažemo inovativnim tehnološkim poduzećima i poduzetnim pojedincima u realizaciji tehnološki naprednih poslovnih ideja. Podršku klijentima pružamo kroz osiguravanje prostora za pokretanje novih poduzeća te pružanje poslovnih i tehnoloških usluga potrebnih za daljnji razvoj poslovanja klijenata. Kvalitetu usluga osiguravaju kompetentni zaposlenici i vanjski suradnici te mreža partnera.

Aktivnosti su nam usmjerene na:

  • poricanje tehnološkog razvitka regije kroz razvoj tehnološke infrastrukture te stvaranje uvjeta za zapošljavanje i napredovanje mladih stručnjaka;
  • pružanje inkubacijskih i savjetodavnih usluga za na znanju utemeljana poduzeća te poticanje njihovog osnivanja i djelovanja u okviru TICM-a;
  • stvaranje uvjeta za pružanje usluga vezanih uz transfer tehnologija i komercijalizaciju inovacija;
  • jačanje regionalnih i međunarodnih partnertsva s ciljem pružanja kvalitetnih usluga i transfera najboljih praksi.
Podijeli: