Poznavanje najmanje jednog programskog jezika danas je postao imperativ svakoga programera. Tehnološka ekspanzija ne događa se samo u IT industriji, gdje je fokus na razvoju inteligentnih proizvoda i usluga, već i u ljudskim mozgovima koji pokušavaju nadmašiti svoje mogućnosti te biti u konstantnom iskoraku sa zahtjevima koje im nameću nove tehnologije, kao i IT tržište u cijelosti.

Kako bi proširili svoja programerska znanja i naučili izrađivati dinamičke internetske stranice i web aplikacije, za poduzetnike i njihove zaposlenike, organizirali smo besplatnu edukaciju o primjeni programskog jezika JavaScript. Edukaciju su provodili Goran Levačić i Nikola Brežnjak, iskusni developeri s dugogodišnjim iskustvom u razvoju softvera-a i u području grafičkog, digitalnog i web dizajna iz poduzeća Teltech Systems. Predavači su u tri mjeseca trajanja akademije kroz zanimljiv program upoznali  sudionike edukacije s osnovnim pojmovima, metodama i postupcima pri programiranju u skriptnom jeziku JavaScript.

Osnove programiranja u JS-u

U prvom dijelu edukacije, fokus je bio na osnovama programiranja u JavaScript-u. Voditelj edukacije Goran Levačić, upoznao je polaznike s gramatikom, funkcijama, strukturom podataka, obradom iznimaka te primjenom regularnih izraza i programskog stila u JS-u. Nadalje, izlaganja na temu „petlja”, “nizova” i “objekata” bila su potkrijepljena s nekoliko primjera koja su svojstvena i drugim programskim jezicima.

Sudionici JS Akademije

Drugi dio edukacije bio je posvećen orijentiranom programiranju i naprednijim tehnologijama programiranja baziranih na platformi NoteJS. Predavač Nikola Brežnjak, kroz niz je primjera upoznao polaznike s najnovijom inačicom JavaScripta – ES6, te načinu pristupanja DOM-u. Također, sudionici su imali priliku upoznati se s radom u JQuery – em, alatom za gotova UI rješenja. Sva predavanja bila su upotpunjena s pregršt primjera i zadataka iz prakse.

Predavač Nikola Brežnjak, kroz niz je primjera upoznao polaznike s najnovijom inačicom JavaScripta – ES6.

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nastavlja s organizacijom edukacija iz različitih područja prvenstveno zbog izrazitog interesa iskazanog od strane poduzetnika te uočene potrebe za specifičnim znanjima.

S ciljem pravovremenog informiranja o nadolazećim aktivnostima TICM-a, prijavite se na našu mailing listu te redovite pratite našu internetsku stranicu i Facebook profil.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: