U srijedu, 4. ožujka 2020. godine, petnaestak učenika fakultativne grupe „Europsko građansko društvo“ Srednje škole Čakovec pod vodstvom profesora Mladena Tote, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Posjet učenika Srednje škole Čakovec

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih deset godina uspješno razvija na području bivše vojarne u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju rada TICM-a, g. Plačko je učenicima pružio sveobuhvatni uvid u koncept i način rada poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje TICM nudi.

Ivan Plačko, predstavlja učenicima rad TICM-a

Nakon uvodnog dijela, učenicima se predstavio Goran Levačić, vlasnik obrta GORANUX. Goran se za ulazak u poduzetničke vode odlučio prije dvije godine. Bavi se product dizajnom što uključuje osmišljavanje i kreiranje korisničkih iskustava u mobilnim aplikacijama. Kroz motivacijsko predavanje učenicima je približio svijet poduzetništva pričom o vlastitim počecima poslovanja i iskustvu rada na ilustraciji i dizajnu. Primjer GoranUX-a dokazuje kako se hobi može razviti u uspješno poduzeće što je dodatna motivacija učenicima za pronalazak ideje za pokretanje poduzetničkog pothvata temeljenog na svojim željama, preferencijama i znanjima.

Goran Levačić, vlasnik obrta GoranUX

Posjet učenika Srednje škole Čakovec završio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i coworkinga koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima. Posjet je organiziran u okviru projekta “Empowering for Growth 3“.

Obilazak Coworkinga


Galerija slika


Aktivnost je dio projekta “Empowering for Growth 3” sufinanciranog u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje

Podijeli: