U srijedu 6. studenog 2019. godine, tridesetak učenika Engelbert–Bohn Schule iz Karlsruhea, pod vodstvom prof. Petra Kuščara iz Gospodarske škole Varaždin, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM). Radi se o učenicima ekonomskog smjera pa im je ovaj studijski posjet bio odlična prilika za upoznavanje s konceptom poslovnih inkubatora i drugim načinima poticanja gospodarskog razvoja.

Posjet učenika

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih devet godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko je pokušao učenicima pružiti sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Učenici Engelbert–Bohn Schule iz Karlsruhea

Nakon uvodnog dijela, učenicima se predstavila Marina Braović Hajdarović iz poduzeća Illustrivo, inkubiranog u TICM-u. Gđa. Braović Hajdarović predstavila je učenicima osobna iskustva rada na ilustraciji, stripu i dizajnu. Primjer Illustriva dokazuje kako se hobi može razviti u uspješno poduzeće što je dodatna motivacija učenicima za pronalazak ideje za pokretanje poduzetničkog pothvata temeljenog na svojim željama, preferencijama i znanjima.

Marina Braović Hajdarović iz poduzeća Illustrivo

Posjet je završio obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora i coworkinga koji su na raspolaganju inkubiranim poduzećima i vanjskim klijentima.


FOTOGALERIJA 

Podijeli: