U petak, 21. rujna 2018. godine, dvadesetak učenika 2. razreda smjera ekonomske gimnazije Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pod vodstvom profesorice Nine Carević Novak, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u okviru projekta “Empowering for Growth 3“.

“Empowering for Growth 3” projekt je lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje je model međusektorske suradnje u pripremi i donošenju politika za jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada.

U uvodnom dijelu predavanja, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih osam godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centra znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko je pokušao učenicima pružiti sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Nakon uvodnog dijela, Damir Kolmanić, suosnivač i član uprave poduzeća AXIOM d.o.o., učenicima je približio svijet poduzetništva pričom o dugogodišnjem vođenju IT poduzeća te je prezentirao nekoliko uspješnih softverskih proizvoda s kojima je Axiom postao prepoznatljiv na domaćem i stranom tržištu.

Damir Kolmanić, suosnivač i član uprave poduzeća AXIOM d.o.o.

Osim realizacije niza drugih projektnih aktivnosti namijenjenih različitim ciljnim skupinama u narednim mjesecima, u okviru projekta “Empowering for Growth 3”, TICM će posjetiti još pet srednjih škola s područja Međimurske županije.


Aktivnost je dio projekta “Empowering for Growth 3” sufinanciranog u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: