Informativna radionica „Razgovori s računovođom – prava i obveze poduzetnika“, održana 3. listopada 2017. godine u popodnevnim satima u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM-a), okupila je tridesetak sudionika. Poduzetnici početnici, obrtnici, učenici, ali i iskusni računovođe imali su priliku saznati korisne informacije iz svijeta računovodstva.

Polaznici edukacije “Razgovori s računovođom – prava i obveze poduzetnika”

U prvom dijelu radionice Martina Kneklin, direktorica poduzeća za pružanje knjigovodstvenih usluga Saldo nova, sažetim je predavanjem predstavila  prava i obveze vlasnika i direktora poduzeća te radnika u poduzeću. Posebno je istaknula veliku odgovornost direktora za sve poslovne procese koji se odvijaju u poduzeću te sva prava koja radnici imaju, a često ih nisu svjesni.

Martina Kneklin, Saldo Nova j.d.o.o.

Detaljno obrazloženje poreza na dodanu vrijednost  (PDV-a), u drugom je dijelu radionice dala Martina Blažinčić, direktorica poduzeća za pružanje knjigovodstvenih usluga Conti-S. Porezni dio poslovanja često je poduzetnicima vrlo kompleksan pa taj dio prepuštaju računovodstvenom odjelu ili servisu. Imali smo prilike čuti kako PDV i iskusnim računovođama predstavlja izazov, što posebno dolazi do izražaja kod poslovanja s poduzećima iz drugih zemalja Europske unije. Prezentacija na temu PDV-a potaknula je mnoštvo pitanja iz publike te stručnih odgovora od strane obiju predavačica.

Martina Blažinčić, Conti-S j.d.o.o.

Sudionici radionice bili su vrlo aktivni, postavljanjem zanimljivih pitanja potaknuli su korisnu raspravu, a najaktivniji  među njima nagrađeni su simboličnim nagradama.

Računovodstvene teme poduzetnici često smatraju nepotrebnim opterećenjem, no ne mogu se zaobići. Stoga se TICM u suradnji s partnerima trudi približiti ova i druga znanja poduzetnicima i tako im olakšati pokretanje i razvoj poslovanja.

Informativna radionica je održana u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja i u neku ruku je najava seta detaljnijih računovodstvenih radionica koje TICM u suradnji s partnerima planira provoditi tijekom 2018. godine.

Podijeli: