Jesen nam, osim mnogobrojnih novih radnih izazova, donosi i pregršt prilika. Platforma za e-učenje digitrans.me daje malim i srednjim  poduzećima priliku da uče o procesu digitalne transformacije i razvoju novog poslovnog modela, a LinkedIn zajednica daje im priliku za umrežavanje s trenerima, stručnjacima za digitalnu transformaciju, drugim poduzećima u procesu digitalne transformacije, poduzetničkim potpornim institucijama i ostalim dionicima.

Kako da mala i srednja poduzeća prepoznaju što im točno treba? Koji bi od globalno raširenih tehnoloških trendova trebali usvojiti odmah, a koji (za sada) zanemariti? Kakvi su im odnosi s klijentima i postojeći poslovni model? Od kud vreba potencijalna konkurencija koje trenutno nisu ni svjesni? Na kraju krajeva, kako da saznaju treba li njihov poslovni model uopće transformirati? digitrans.me platforma dobar je početak.

Razvijena od strane tima Sveučilišta u Beču sa snažnom potporom i u suradnji s ostalim partnerima na DIGITRANS projektu, digitrans.me platforma obuhvaća kvalitetne materijale potrebne za provođenje treninga prema DIGITRANS metodologiji, studije i istraživačke radove te informacije o transformacijskom poslovnom pristupu inovacijama i poduzetništvu, s posebnim fokusom na rastuće održive sektore ekonomije (Kreativna industrija, Zelena ekonomija i Zeleni ICT). Kako su planirane i dodatne nadogradnje i usavršavanje platforme u sljedećim mjesecima, korisnici imaju priliku i ocijeniti platformu, poslati svoje prijedloge za dorade i poboljšanja i na taj način sudjelovati u njenom kreiranju. Platforma je trenutno dostupna na engleskom jeziku, a uskoro će biti prevedena i na hrvatski i ostale jezike partnerskog konzorcija.

Platforma predstavlja i online alat za sve poduzetnike koji prolaze proces digitalne transformacije korištenjem DIGITRANS metodologije i za sve sudionike DIGITRANS treninga. Osim digitrans.me platforme, poduzeća u procesu treninga, na raspolaganju imaju grupu DIGITRANS.me na najvećoj poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn.

Digitrans.me grupa predstavlja LinkedIn zajednicu za e-učenje i zamišljena je kao mjesto za komunikaciju, razmjenu znanja i učenje svih dionika procesa digitalne transformacije, a posebno poduzetnika koji sudjeluju u DIGITRANS treninzima, njihove trenere, stručnjake za digitalnu transformaciju i sve ostale zainteresirane za to područje.

DIGITRANS treninzi se sastoje od pet koraka kroz koje poduzetnici u suradnji trenerom iz odabranog regionalnog inkubacijskog centra razvijaju novi digitalni poslovni model. DIGITRANS treninzi će se u održavati sve do proljeća 2019. godine, a sva zainteresirana poduzeća mogu se javiti u Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. TICM, regionalni inkubacijski centar zadužen za provedbu treninga u Hrvatskoj.

Više o projektu DIGITRANS možete saznati na službenim stranicama TICM-a te na službenoj stranici projekta DIGITRANS. Pratite nas i na Facebook-u.

 

Podijeli: