U četvrtak 27. veljače 2020. godine, dvadesetak učenika smjera medijski tehničar i web dizajner iz Graditeljske škole Čakovec pod vodstvom profesora Darija Štokića, Domagoja Trojka i Matije Varge, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u okviru projekta “Empowering for Growth 3“.

U uvodnom dijelu posjeta, direktor TICM-a, Ivan Plačko predstavio je učenicima TICM i zajednicu koja se kroz posljednjih devet godina uspješno razvija na području bivše vojarne Nikola Šubić Zrinski u Čakovcu, danas poznatom kao Centar znanja Međimurske županije. Kroz prezentaciju djelokruga rada TICM-a, g. Plačko je pokušao učenicima pružiti sveobuhvatni uvid u način funkcioniranja poslovnog inkubatora, projekte i aktivnosti koje TICM provodi te usluge koje su na raspolaganju poduzećima, znanstvenicima, studentima i nezavisnim profesionalcima.

Predstavljanje Centra znanja Međimurske županije

Nakon uvodnog dijela, učenicima se predstavio Dorian Marciuš iz obrta Inspirited media, inkubiranog u TICM-u. Dorian je bivši učenik Graditeljske škole Čakovec (smjer medijski tehničar), a trenutno se bavi izradom 2D animacije, snimanjem i montažom videa, izradom promotivnih medijskih sadržaja, ilustracijom te fotografijom. Kroz prezentaciju, Dorian je učenicima približio svijet poduzetništva pričom o vlastitim počecima poslovanja i kroz niz uspješnih poslovnih suradnji.

Dorian Marciuš iz obrta Inspirited media

Posjet učenika Graditeljske škole Čakovec samo je jedan u nizu koje TICM redovito organizira kako bi se mladim ljudima predstavile prilike i izazovi na koje će naići nakon završetka formalnog obrazovanja, te im se pomoglo da se što bolje snađu prilikom pokretanja vlastitog poduzeća ili traženja prvog zaposlenja.


Aktivnost je dio projekta “Empowering for Growth 3” sufinanciranog u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza 3“

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje

Podijeli: