U srijedu 5. prosinca 2018. godine, tridesetak učenika 3. razreda smjera ekonomist i hotelijersko turistički tehničar, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pod vodstvom prof. Tine Kolarek i prof. Ine Varga Podvezanec, posjetilo je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u posjetu TICM-u

U uvodnom dijelu predavanja, pomoćnica direktora Sana Đukes, predstavila je povijest kompleksa bivše vojarne u Čakovcu te ulogu poduzetničkih inkubatora u gospodarstvu. Kroz primjere TICM-ovih usluga, gđa. Đukes učenicima je detaljno predstavila četiri područja djelovanja u kojima su obuhvaćene sve aktivnosti koje provodi TICM: inkubacija, edukacija, savjetodavne usluge i STEM. Također, u okviru predavanje učenici su bili upoznati s poslovanjem inkubiranih poduzeća, TICM-ovim timom i planovima za budućnost.

Sana Đukes, pomoćnica direktora

Nakon uvodnog dijela, učenicima se predstavila Magdalena Jaklin iz poduzeća LM Komunikacije inkubiranog u TICM-u. Gđa Jaklin učenicima je prikazla razvoj poduzetničkog pothvata od ideje do tržišne realizacije na primjeru LM Komunikacije i njihovog projekta Lovely Međimurje, pokušavši im na taj način približiti funkcioniranje marketinških aktivnosti u poslovnom svijetu. Posjet učenika završio je obilaskom TICM-a, prije svega zajedničkih prostora, informatičke učionice i laboratorija koji su na raspolaganju vanjskim klijentima i inkubiranim poduzećima.

Magdalena Jaklin, LM Komunikacije

Posjet učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec samo je jedan u nizu koje TICM redovito organizira kako bi se mladim ljudima predstavile prilike i izazovi na koje će naići nakon završetka formalnog obrazovanja, te im se pomoglo da se što bolje snađu prilikom pokretanja vlastitog poduzeća ili traženja prvog zaposlenja.

Učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u laboratoriju TICM-a


Podijeli: