Mogu li poduzetnici računati na EU fondove i u budućnosti?

Kakvi projekti će imati prednost, a kakvi neće biti financirani? Mogu li se poduzetnici već sad početi pripremati za natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava? Kako bismo poduzetnike pravovremeno informirali o tome što ih čeka u razdoblju 2021.-2027. kada su u pitanju EU fondovi, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) u suradnji s Javnom ustavnom za razvoj Međimurske županije REDEA-om organizira seminar

ŠTO ČEKA PODUZETNIKE U NOVOM RAZDOBLJU KORIŠTENJA EU FONDOVA?

koji će se održati u prostorima TICM-a,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b, Čakovec (prostor bivše vojarne)
u utorak, 27. travnja 2021. godine
s početkom u 14 sati.

Na seminaru će biti prezentirane sljedeće teme:

 1. Novo programsko razdoblje Europe – Pametna, Povezana, Solidarna, Zelena RH
  1. Kako se RH priprema za novo razdoblje korištenja EU fondova?
  2. Izvješće i upute Komisije za RH
  3. Kako se poduzetnici mogu pripremiti?
 2. Integrirani teritorijalni razvoj (ITP)
  1. Što donosi novi Operativni program za teritorijalni razvoj?
  2. Koja je razlika ITP-a u odnosu na Operativni program konkurentnost i kohezija i Europski socijalni fond?
 3. Industrijska tranzicija Sjeverne Hrvatske
  1. Nove NUTS regije i veći postoci sufinanciranja poduzetničkih projekata
  2. Strateški sektori Sjeverne Hrvatske do 2027.
  3. Transformacija, reindustrijalizacija i globalizacija u industriji
 4. Prezentacija natječaja za prerađivačke MSP-ove: Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju

 

O PREDAVAČU

Maša Tomašić, mag. oec., voditeljica je Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva u Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA. Savjetuje poduzetnike o mogućnostima sufinanciranja investicija iz različitih programa, pomoću bespovratnih sredstava, zajmova, financijskih instrumenata i temeljem Zakona o poticanja investicija. Više od deset godina radi s poduzetnicima, školama i javnim ustanovama prilikom pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz EU fondova i drugih izvora. Radi na osmišljavanju i provedbi strateških projekata, kao što su Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec te Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu TŠČ- SJEVER. Član je Tematskog inovacijskog vijeća (TIV-a) za energiju te hranu i bioekonomiju te različitih stručnih radnih skupina na nacionalnoj razini.

PRIJAVA

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a sudionici se prijavljuju ispred poduzeća ispunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku. Broj sudionika je ograničena na 20.

  Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

   

  Podijeli: