Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je objavio javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u šestomjesečnom programu interaktivnih radionica, edukacija i savjetovanja usmjerenom na razvoj usluga u proizvodnim poduzećima. 

Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja žele inovativnim uslugama nadopuniti svoju ponudu i podići vrijednost svojih proizvoda, što može rezultirati većim prihodima, manjim rizikom poslovanja, povoljnijom strukturom troškova, većom vrijednosti ponude te izlaskom na nova tržišta.

Mala i srednja poduzeća koja će sudjelovati u programu će:

  • imati podršku stručnjaka prilikom razvoja novih usluga
  • proći strukturiran i jasno definiran program radionica, edukacija i savjetovanja
  • razviti nove usluge koje će biti dodatak ili potpuni supstitut postojećoj ponudi proizvoda
  • unaprijediti svoje poslovanje uz korištenje vlastitih ljudskih resursa, u kratkom vremenskom periodu i s minimalnim ulaganjima i dodatnim troškovima.

Sudjelovanje u programu je besplatno odnosno poduzeća će dobiti nefinancijsku (de minimis) potporu u vrijednosti 19.200,00 kn po poduzeću, a broj polaznika je ograničen.

Od poduzeća koje žele sudjelovati se očekuje:

  • sudjelovanje tima iskusnih zaposlenika (minimalno 2 osobe);
  • visoku razinu angažmana članova tima uz podršku visokog menadžmenta tijekom izvođenja programa;
  • integraciju novostvorene ponude (kombinacije postojećih proizvoda i novostvorenih usluga) u postojeće poslovanje i njenu komercijalizaciju na domaćem i stranim tržištima.

Program u trajanju od 6 mjeseci će se provoditi od travnja do rujna 2019. godine u sklopu projekta THINGS+ sufinanciranog sredstvima Europske Unije kroz program Interreg Središnja Europa.

Više informacija, kao i cijeli tekst Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje pilot aktivnostima projekta THINGS+ se može naći na web poveznici http://www.step.uniri.hr/portfolio/things-plus/ gdje se također nalaze i informacije o postupku prijave. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.

Za više informacija možete kontaktirati:

Mario Vukelić

T: +385 (0) 51 265-976

M: +385 (0) 91 784 5991

e-mail: mario.vukelic@uniri.hr

web: www.step.uniri.hr

 

Podijeli: