STEM revolucija predstavlja pokret kojim će se zastarjeli obrazovni sustav, brzo i učinkovito,  prilagoditi zahtjevima 21. stoljeća. To će se postići opremanjem svakog djeteta primjerkom najmodernije tehnologije i pružanjem edukacije o korištenju iste.

Projekt “STEM revolucija u zajednici” bavi se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između OCD-a i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici, tj. nerazvijenost modela društveno korisnog učenja (DKU). Projektom će se doprinijeti povećanje modela društveno korisnog učenja i istovremeno smanjiti problem nedovoljne digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta. Također, unaprijedit će se kapaciteti nastavnika fakulteta (11), predstavnika OCD-a (8) i studenata (40) o principima DKU te će se razviti i provesti DKU programi  prijenosa STEM kompetencija za djecu u zajednici (240) u obliku aktivnosti Croatian Makers lige na području Karlovačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba

Primarni cilj projekta je razviti i provesti održive programe društveno korisnog učenja za studente tehničkih fakulteta kroz prijenos STEM kompetencija djeci osnovnoškolskog uzrasta u suradnji s organizacijama civilnog društva na području Karlovačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreb.

Nositelj projekta je Institut za razvoj i inovativnost mladih, a partneri na projektu su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Veleučilište u Karlovcu, Fakultet organizacije i informatike, Zajednica tehničke kulture Karlovac, Mladi informatičari Strahoninca te Institut za razvoj tržišta rada. Ambasador STEM revolucije za područje Međimurja i dio susjednih županija je udruga MIS – Mladi informatičari Strahoninca pod vodstvom Dejana Drabića.

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava je 1.199.745,48 kn. Iznos koji sufinancira EU je 1.019.783,66 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 19. ožujka 2018. do 19. studenoga 2019. godine. Kontakt osoba: Amalija Koren, Voditeljica projekta, amalija.koren@irim.hr.

Relevantne internetske stranice povezane s projektom:


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih

 

Podijeli: