U 2014. godini po prvi put je  broj „mobilnih“ korisnika interneta bio veći u odnosu na one koji su koristili desktop računala. Ovaj trend zahtjeva velike promjene u dizajnu i razvoju internetskih stranica i aplikacija s ciljem boljeg prikaza sadržaja na uređajima različitih dimenzija i rezolucija zaslona.

Pojavom HTML5 i CSS3 tehnologija, brojnih rješenja temeljnih na Javascript tehnologiji te frameworkova kao što su Twitter Bootstrap, Zurb Foundation i drugih, posao izrade responzivnih web stranica uvelike je olakšan. Usprkos tomu, još uvijek je potrebno dobro razumijevanje metoda koje se primjenjuju u samom procesu planiranja i izrade dizajna.

Kako započeti s planiranjem responzivne stranice, koje alate koristiti u izradi i testiranju, koja je razlika između responzivnog i adaptivnog dizajna, kada je responzivni dizajn dobro rješenje a kada ne? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete saznati na radionici

Responzivni web dizajn

koja će se održati u četvrtak 22. siječnja 2015. godine, od 9 do 15 sati

u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje
Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec (prostor bivše vojarne)

Teme radionice:

  1. Uvod u responzivni dizajn
  2. Planiranje, koncept i prototip dizajna web projekta
  3. Mobile-first pristup
  4. Korištenje frameworka  u procesu izrade dizajna
  5. Responzivni elementi sadržaja
  6. Interaktivna vježba

Radionica je namijenjena svima sve bave ili se žele baviti bave izradom internetskih stranica i vladaju osnovama HTML-a, CSS-a i Javascripta.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 21. siječnja 2015. godine do 12 sati ispunjavanjem obrasca na sljedećoj  poveznici.

Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta.

Predavač: Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

Podijeli: