Tehnološki park Varaždin u sklopu projekta „International technology transfer academy (ITTA)“ kojeg provodi u partnerstvu s tehnološkim parkovima iz Turske, Poljske, Slovenije i Bugarske za poticanje poduzetničkog razmišljanja i djelovanja, poziva sve zainteresirane mlade osobe na prvu u nizu nacionalnu radionicu pod nazivom:

LET’S SPEAK „ENTREPRENEUR“

koja će se održati u utorak u Varaždinu, 9. listopada 2018. godine,

s početkom u 13:00 sati, u Tehnološkom parku Varaždin,

Zagrebačka 89, (crvena dvorana, suteren, SS-3).


OPIS RADIONICE:

Radionica se sastoji od dva dijela. Prvi dio podrazumijeva upoznavanje sudionika s osnovnim metodama timskog rada kao važnog segmenta poduzetničkog djelovanja. U drugom dijelu polaznici će dobiti zadatak i jasne upute za kreiranje poslovnog modela, korištenjem business model canvas metodologije, kao natjecateljsku aktivnost na temelju koje će se izabrati pobjednički tim.

Teme: Izrada poslovnog modela (business model canvas metodologija) i timski rad (dvočlani timovi).

Prihvatljivi prijavitelji: studenti, vlasnici i zaposlenici malih i srednjih poduzeća, djelatnici u javnim poduzećima i institucijama, nezaposleni (18-35 godina).

Trajanje: 8 sati (4+4) (8 sati u utorak ili 4 sata u utorak, 4 sata u srijedu; odlučit će se ovisno kako odgovara prijavljenima).

Radionica ima i natjecateljski karakter – nagrada za pobjednički tim: odlazak na jednotjednu edukaciju u Gebze (Turska).

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti putem poveznice. Rok za prijavu je 5. listopada 2018. godine u 13.00 sati.


OPIS JEDNOTJEDNE EDUKACIJE U GEBZEU (TURSKA):

Pobjednicima će kao nagrada biti osigurano sudjelovanje na prvoj internacionalnoj radionici ITTA projekta koja će se održati od 21.listopada 2018. do listopada.2018. godine u Gebzeu, u Turskoj. Kroz radionice u 5 dana, saznat će brojne informacije i korisne primjere iz prakse vezano za teme: inovacija, marketinga, nacionalne i internacionalne trgovine te R&D menadžmenta. Radionice će voditi renomirani i iskusni predavači koje osiguravaju Tubitak Marmara Technopark iz Turske,  Kielecki Park Technologicznyy iz Poljske, Tehnološki park Ljubljana iz Slovenije, Consortium Innovative Capital iz Bugarske i Tehnološki park Varaždin.

Pobjedničkom timu biti će pokriveni troškovi kotizacije, puta i smještaja.


VODITELJICA RADIONICE:

Snježana Kupres već niz godina provodi slične treninge u ljubljanskom ABC akceleratoru, a posjeduje dugogodišnje iskustvo u razvoju tržišta za aviokompanije Qatar airways i Malaysia airlines. Njeno kontinuirano usavršavanje iz područja pregovaranja, prodaje i marketinga vidljivo je kroz brojne završene edukacije u Ženevi, Singapuru, Kuala Lumpuru, Londonu, Montrealu.


OPIS PROJEKTA:

ITTA (International technology transfer academy) projekt financiran je iz „Erasmus + Strategic partnerships“ programa, a osmišljen je kao partnerski projekt suradnje tehnoloških parkova pet zemalja – Bugarske, Hrvatske, Poljske, Slovenije i Turske. Primarni cilj je dijeljenje dobre prakse, te povezivanje akademske zajednice s poslovnim sektorom kako bi se utjecalo na stvaranje kurikuluma više prilagođenog trenutnim potrebama tržišta. Glavni naglasak upućen je prema transferu tehnologije kao ključnom aspektu za poticanje gospodarskog i profesionalnog razvoja u različitim sektorima, kao jedan od pokretača u borbi protiv nezaposlenosti. U svrhu prikupljanja potrebnih znanja, ali i povratnih informacija projekt predviđa provođenje 5 internacionalnih radionica te  5 nacionalnih radionica koje organizira svaki partner.

Podijeli: