Protekli kvartal u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM-u) obilježili su građevinski radovi na rekonstrukciji potkrovlja zgrade 22B čiji završetak se očekuje u svibnju sljedeće godine.

Izgled potkrovlja zgrade 22B prije početka radova

Nakon opremanje zajedničkih i uredskih prostora odgovarajućom informacijsko-komunikacijskom, prezentacijskom i drugom tehničkom opremom te namještajem, potencijalnim i postojećim poduzetnicima na raspolaganje će biti stavljeno 16 ureda različitih veličina, predinkubacijski/coworking prostor i soba za sastanke. Coworking prostor bit će dostupan za osam nezavisnih profesionalaca i drugih sličnih skupina koji će za rad koristiti dijeljene prostore, dok će se soba za sastanke koristiti za provedbu informativnih, edukativnih i savjetodavnih događanja.

Render budućeg coworking/predinkubacijskog prostora u TICM-u 1

Spomenuto ulaganje značajno će utjecati na podizanje kvalitete poduzetničkog okruženja u Međimurskoj županiji, što je i ključni cilj projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“ kojeg već više od godinu dana uspješno provode Međimurska županija, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Upravo je u petak, 28. rujna 2018. godine, ovo bio glavni zaključak sastanka članova projektnog tima gore spomenutog projekta.

S lijeva: Goran Gotal, privremeni pročelnik Upravnog odjela za poslove župana (MŽ), Darko Radanović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti (MŽ), Ana Kralj, v.d. ravnateljice JU REDEA

S lijeva: Sana Đukes, pomoćnica direktora (TICM), Ivan Plačko, direktor (TICM), Igor Kovačić, voditelj Odjela za projekte (TICM)

Predstavnici organizacija koje čine projektni konzorcij istaknuli su dosad realizirane projektne aktivnosti, ali i planove za naredni kvartal od kojih posebno treba istaknuti zaključenje postupka nabave radova na rekonstrukciji zgrade 22N (budući TICM 3) te nadolazeće potpisivanje ugovora o nabavi s odabranim izvođačem po završetku postupka pregleda i ocjene pristiglih ponuda. Planirani mjesec uvođenja u jednogodišnji posao rekonstrukcije zgrade 22N je studeni 2018. godine. Po završetku radova te opremanju prostora, poduzetnici iz regije moći će koristiti dodatnih 18 ureda, izložbeni prostor, dvoranu za sastanke i informatičku učionicu kao i niz popratnih savjetodavnih usluga koje će pružati djelatnici i vanjski suradnici TICM-a.

Sve potencijalno zainteresirane korisnike novih prostora poduzetničkog inkubatora pozivamo da redovito prate vijesti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama TICM-a te da se već sada predbilježe na listu čekanja koja se kontinuirano popunjava.

Postojeći uvjeti za ulazak u proces inkubacije dostupni su na sljedećoj poveznici.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost članova projektnog konzorcija.

Podijeli: