S dolaskom proljeća, dužih i toplijih dana, dolazi i nova sezona zanimljivih događanja. Tako će Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec (RCK TŠČ) opet ugostiti zainteresirane osmaše i osmašice iz osnovnih škola Međimurske županije na proljetnim kampovima, organiziranima u sklopu projekta Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ.

Proljetni kampovi za osnovnoškolce organiziraju se s ciljem upoznavanja učenika s radom RCK TŠČ i Tehničke škole Čakovec te promocija područja strojarstva, elektrotehnike i računalstva iz kojih kronično nedostaje stručnjaka na tržištu rada.

Svi osnovnoškolci iz Međimurske županije koji žele učiti, zabaviti se te dobiti uvid u način rada Tehničke škole Čakovec (TŠČ) kao potencijalne škole upisa, mogu se javiti stručnim suradnicima u svojim školama (primjerice pedagogu).

Tehnička škola Čakovec svim učenicima koji će sudjelovati u kampovima osigurava prijevoz i užinu, bus će svakog dana sudionike prevesti od njihova mjesta stanovanja do TŠČ-a i nakon održanih radionica će ih vratiti kući.

Osim zanimljivih radionica, učenici će upoznati najsuvremenije opremljene laboratorije, modernu tehnologiju, vršnjake iz drugih škola te  potencijalno svoje buduće profesore.

Podijeli: