U sklopu studijskog posjeta Međimurju, u srijedu, 15. svibnja 2019. godine, u posjetu Centru znanja Međimurske županije, boravili su predstavnici Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ od 2014. do 2020, među kojima su i članovi DG REGIO European Commission.

Posjet predstavnika OPKK-a TICM-u

Čak 4 projekta unutar Centra znanja su predstavljeni kao primjer dobre prakse projekata iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija: Uključivo studiranje – uspostavljanje studentskog doma MEV – Međimursko veleučilište u Čakovcu, Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u centru znanja Međimurske županije – Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – metalska jezgra Čakovec i Centar održivog razvoja – Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Gđa. Ana Kralj, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA

U uvodnom dijelu, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, gđa. Ana Kralj, upoznala je goste s dosadašnjim razvojem i planovima za daljnji razvoj Centra znanja Međimurske županije koji djeluje u bivšoj vojarni u Čakovcu. Također, predstavila je ulogu REDEA-e u Međimurskom gospodarstvu s posebnim naglaskom na mogućnosti investiranja u Međimursku županiju te pre-care i post-care sustav skrbi za svakog investitora.

G. Ivan Plačko, direktor TICM-a

Direktor TICM-a, g. Ivan Plačko, upoznao je goste s uslugama koje pruža TICM i njegovom ulogom u poticanju gospodarskog razvoja županije. Gostima je predstavljen i način na koji funkcionira inkubacija u TICM-u uz primjere poduzeća koja su uspješno završila proces inkubacije. Gđa. Maša Tomašić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva REDEA, predstavila je predstavnicima OPKK-a projekt Metalske jezgre kao primjer suradnje poduzetnika i znanstvenika u metalskoj industriji na području Međimurske županije.

Gđa. Maša Tomašić, voditeljica Odjel a za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva REDEA

Posjet je završio obilaskom TICM-a, prije svega rekonstruiranim prostorima u potkrovlju zgrade 22B (TICM 1) financiranim sredstvima projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“.

Obilazak rekonstruiranih prostora u potkrovlju zgrade 22B

Podijeli: