Što očekuje planet Zemlju i Sunčev sustav u bližoj a što u daljnjoj budućnosti? Kakva je budućnost ovog dijela svemira i kako će na kraju završiti svemir? Kakva je bliska budućnost ljudskog roda? Kako se najbolje suočiti s izazovima klimatskih promjena, umjetne inteligencije, globalizacije i općenito brzog napretka tehnologije? Prof. dr. sc. Ivica Puljak u svom predavanju dotaknut će se gore navedenih tema osvrćući se na znanstvene dokaze, teorije i teze o postanku svemira te prezentirajući predviđanja budućnosti ljudskoga roda temeljem dostupnih statističkih podataka.

Predavanje prof. dr.sc. Ivice Puljka

BUDUĆNOST SVEMIRA I LJUDSKOG RODA

održat će se, u subotu 2. ožujka 2019. godine,
s početkom u 19,00 sati
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
u Čakovcu, Bana Josipa Jelačića 22b (prostor bivše vojarne)


Predavanje organizira udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS), u okviru projekta Centar izvrsnosti iz informatike – faza I., u suradnji s udrugom Međimurski informatički klub, Međimurskom županijom i Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM).

Prof. dr. sc. Ivica Puljak redoviti je profesor fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Doktorirao je fiziku elementarnih čestica u Parizu. Član je dviju velikih međunarodnih kolaboracija, CMS u CERN-u i MAGIC na Kanarskim otocima. Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada.


 

Podijeli: