Digitalna fotografija i vizualni identitet poduzeća, danas su imperativ poslovanja. Važno je educirati se o mogućnostima koje fotografija pruža te kako ih iskoristiti u svom poslovanju, a upravo zbog toga organizirana je radionica „Primjena digitalne fotografije u poslovanju 2“. Radionica se odvijala u tri modula, a posljednji je održan u srijedu, 12. lipnja .2019. godine.

Edukatori na radionici, fotografi Davor Žerjav i Davorin Mance iz Fotokluba Čakovec, sudionicima su kroz tri modula prikazali važnost kompozicije i upoznali ih s teorijom ekspozicije. Na praktičnim primjerima naučili su sudionike kako pravilno kadrirati, mjeriti svjetlo, koristiti balans bijele boje, bljeskalicu i druge komponente kao što su kišobrani te različita pomagala kako bi dobili pravilno osvijetljenu fotografiju. Kroz fotografiranje, edukatori su sudionicima podijelili mnogo svojih „tips and tricks“, odnosno savjeta kako u različitim uvjetima dobiti što vizualno privlačniju fotografiju.

Osim samog fotografiranja, edukatori su sudionicima prikazali i osnove obrade fotografije kako bi određene nedostatke, ukoliko ih ima, mogli izmijeniti nakon fotografiranja.

Drugi modul “Svijetlo”

S obzirom na opuštenost atmosfere, sudionici su bili u mogućnosti postavljati mnogobrojna pitanja te su tako kroz razgovor riješili različite nedoumice te dobili odgovore koji će im pomoći u vlastitom poslovanju.

Treći modul “Obrada slika”


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih  usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: