Nakon četiri godine i devet mjeseci rada i razvoja u okviru TICM-a, s krajem 2018. godine, poduzeće 3D Porta d.o.o. pod vodstvom direktora i osnivača g. Vladimira Severa završilo je proces inkubacije i preselilo u vlastite prostore.

3D Porta d.o.o. bavi se izradom prototipova korištenjem 3D pisača, razvojem medicinskih pomagala, konstrukcijskim rješenjima, 3D programiranjem i prodajom 3D tehnologija. Osnovano je 2011. godine, dok u travnju 2015. godine započinje s procesom inkubacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM-u). Zastupnici su proizvođača 3D pisača Aroja Xorfex (Češka), Photocentric (Engleska) i Shining3D (Kina).

Poduzeće je više puta osvajalo odličja na sajmovima medicinskih inovacija, a bitno je spomenuti osvajanje zlatnih odličja za „Q proteze“ na sajmovima medicinskih inovacija ARHIMED (Moskva) i INOVA 2009 (Zagreb). Također, poduzeće je sudjelovalo na NASA-inom natjecanju „Create the Future“ u kategoriji medicinskih inovacija.

 

 


S g. Severom ćemo nastaviti daljnju suradnju, prvenstveno u području edukacija. Prva od suradničkih aktivnosti je Onshape CAD edukacija. Cilj edukacije je upoznati polaznike s cjelokupnim procesom 3D modeliranja i izrade CAD modela korištenjem programa OnShape i na taj ih način uvesti u svijet 3D tehnologija.

g. Vladimir Sever

Nakon preseljenja u novouređene prostore u Prelogu, poduzeće 3D porta otvorit će svoj demonstracijski i trening centar iz područja 3D tehnologija i na taj način dodatno proširiti spektar svojih usluga. Gospodinu Severu zahvaljujemo na dosadašnjoj višegodišnjoj suradnji, a poznajući njegovu stručnost i entuzijazam, sigurni smo da će se njegov poduzetnički pothvat i dalje uspješno razvijati. Sretno!

g. Vladimir Sever radi s polaznicima OnShape edukacije u TICM-u

 

Podijeli: