Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) započele su s upisima na informatičko-robotičke tečajeve u školskoj godini 2018./2019.

Javna prezentacija tečajeva održat će se u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u subotu 1. rujna 2018. godine s početkom u 10:00 sati. Prilika je to za roditelje i djecu da se upoznaju s radom udruga, posebice specifičnostima i ciljnom skupinom svakog pojedinog tečaja. Prisutni će također imati prilike upoznati predavače i mentore te na kraju prezentacije izravno dobiti sve potrebne odgovore i preporuke.

Cijeli skup tečajeva pomno je koncipiran te međusobno povezan kako bi djeca do završetka srednje škole stekla vrsna znanja koja bi im, u slučaju uspješnog svladavanja, bila jamac uspješnosti u daljnjem osobnom i profesionalnom razvoju. S obzirom da na tržištu kronično nedostaje programera, te se već sada zna da će potražnja za njima u budućnosti biti još veća, upis na tečajeve udruga MIS i MIK najbolji je put stvaranja budućih vrsnih IT stručnjaka.

Po završetku prezentacije, predavači i mentori predstavit će prisutnima sadržaj i plan projekta “Centar izvrsnosti iz informatike – faza I.” kojeg je Udruga MIS, u partnerstvu s udrugom MIK, Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje (TICM), Međimurskom Županijom, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec prijavila na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO). Projekt je trenutno u fazi ocjenjivanja od strane MZO-a.

Više informacija o tečajevima i načinu prijave možete pronaći na stranicama Udruge MIS.

Podijeli: