U petak, 11. listopada 2019. godine u Prelogu, održana je svečanost otvorenja Poduzetničkog centra Prelog te ujedno završna konferencija projekta „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“. Ukupna vrijednost projekta je 16.137.657,46 kuna, od čega je 15.677.090,75 kn sufinancirano sredstvima europskih fondova. Ovim poduzetničkim pothvatom bit će riješen problem nedostatka stručne potpore u provođenju i iniciranju poduzetničkih projekata, bolje koristiti dostupnost bespovratnih sredstava, poboljšati konkurentnost poslovnih subjekata te zadržavati kvalificirana radna snaga. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec, a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

U okviru projekta izgrađen je i opremljen Poduzetnički centar Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever, ukupne neto površine od 2.172 m². Opremljena su 23 ureda različitih veličina s pripadajućom informatičkom opremom, dvije sobe za sastanke, dvije konferencijske dvorane s više od tristo sjedećih mjesta, server sobe te dvije kuhinje za korisnike prostora.

Poduzetnički centar Prelog

Direktor TICM, Ivan Plačko, predstavio je ulogu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje koja se odnosila na prijenosu znanja i iskustva u upravljanju poduzetničkom potpornom infrastrukturom upravi i stanarima novootvorenog poduzetničkog centra. O tijeku projekta te svemu onome što nudi Poduzetnički centar Prelog, govorila je Miljenka Radović, voditeljica projekta, dok je gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek, istaknuo kako će otvorenje poduzetničkog centra dati novi zamah gospodarstvu Preloga.

Otvorenje poduzetničkog centra

Da je riječ o iznimno važnom događaju potvrdio je dolazak ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata. Međimurska županija u samom je vrhu po pitanju povlačenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja, potvrdila je ministrica Vučković, dodavši kako je za projekte povučeno 330 milijuna kuna, od čega je 150 milijuna kuna već isplaćeno. Ministar Horvat pohvalio je izgradnju poduzetničkih centara, istaknuvši da će oni pri stvaranju novih poduzetnika biti od značajne pomoći u ključnim početnim godinama.

Otvorenje Poduzetničkog centra Prelog

Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec Mario Zamuda, te brojni uzvanici i gosti.


GALERIJA SLIKA 

Podijeli: