U subotu i nedjelju, 2. i 3. listopada 2015. godine, u Kongresnom centru Hypo Expo XXI u Zagrebu, održana je međunarodna tehnološka konferencija posvećena razvoju na webu, WebCamp Zagreb 2015. Bogati dvodnevni program, kvalitetni predavači i teme, brojne prilike za umrežavanje sa stručnjacima iz područja dizajna i razvoja rješenja temeljnih na web tehnologijama, privukli su veliki broj sudionika iz cijele Europe.

Program se sastojao od niza predavanja iz područja efikasnog korištenja novih tehnologija u razvoju web aplikacija, planiranja, izrade i implementacije kvalitetnih korisničkih sučelja, uspostavljanja i održavanja poslovnih odnosa s klijetima na daljinu, a govorilo se i o važnosti javnog nastupa unutar zajednica koje povezuju web tehnologije.

Tijekom cijele konferencije naglašavana je važnost fleksibilnog pristupa u korištenju tehnologija u smislu prilagodbe trendovima i potrebama korisnika, ali i sudjelovanja u stvaranju istih. Predavači su kroz niz primjera sudionicima prenijeli vrijedna iskustva razvoja modernih web rješenja koja su prilagodljiva današnjim tehnološkim zahtjevima i potrebama korisnika.

Govorilo se o važnosti rada na daljinu te sve većem broju stručnjaka koji se odlučuju na takvu vrstu suradnje s organizacijama i klijentima. Zanimljiva je činjenica da je Hrvatska jedna od vodećih zemalja u EU po broju nezavisnih profesionalaca iz područja internetskih tehnologija.

WebCamp Zagreb 2015 je uspio okupiti najbolje stručnjake iz različitih područja web tehnologija i još jednom dokazao da su ovakva događanja potrebna Hrvatskoj, ponajviše iz razloga što postoji sve veća potreba za stručnjacima u IT industriji, pa ujedno doprinose i popularizaciji informatičkih tehnologija.

Podijeli: