Kraj godine idealna je prilika za promišljanje o tome što je u proteklom razdoblju ostvareno kao i za postavljanje planova za razvoj budućeg poslovanja. Upravo je iz tog razloga, u petak, 6. prosinca 2019. godine, u coworking prostoru zgrade 22b poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM), održan prvi info dan u okviru projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije.

Prvi info dan u novom coworking prostoru u 22b zgradi

Prvi info dan u novom coworking prostoru u 22b zgradi

U uvodnom dijelu, direktor TICM-a, Ivan Plačko, okupljenima je prikazao povijesni razvoj Centra znanja Međimurske županije, čiji je TICM dio, kao i ulogu TICM-a u poticanju gospodarskog razvoja županije. Sudionicima su prezentirani projekti koje je TICM pripremao i/ili provodio tijekom 2019. godine za sebe i svoje klijente, s naglaskom na već gore spomenuti projekt proširenja kapaciteta.

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Ivan Plačko, direktor TICM-a

Upravo je drugi dio izlaganja bio posvećen predstavljanju projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije nositelj kojeg je Međimurska županija, a partneri TICM i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA. Projekt vrijedan 12 mil. HRK financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Kroz dosadašnju provedbu projekta, 400 m2 nekad neiskorištenog prostora u potkrovlju 22b zgrade uspješno je transformirano u 15 ureda u kojima rade mladi poduzetnici, zatim u jedan coworking prostor koji okuplja freelancere, sobu za sastanke i zajedničke prostorije. Početkom 2020. godine poduzetnicima će se dodatno staviti na korištenje i treća zgrada inkubatora s 18 ureda, opremljenom informatičkom učionicom, sobom za sastanke i zajedničkim prostorijama. U završnom dijelu izlaganja, g. Plačko upoznao je okupljene s TICM-ovim timom i planovima za budućnost.

Marina Braović Hajdarović iz poduzeća Illustrivo

Marina Braović Hajdarović iz poduzeća Illustrivo

Budući da je TICM-ova zajednica kroz 2019. godinu značajno narasla dolaskom novih stanara, drugi dio događanja bio je posvećen umrežavanju na kojemu je znatan broj TICM-ovih stanara predstavio svoje poslovne modele u obliku kratkog pitcha. Upravo je takvo umrežavanje stručnjaka iz različitih tehnoloških, ali i drugih područja djelatnosti, svrha TICM-a te poticaj potencijalnim i postojećim poduzetnicima da postanu dio TICM-ove zajednice.


GALERIJA SLIKA


Sadržaj članka je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o.

Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“, KK.03.1.2.01.0010, je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Podijeli: