U petak, 14. lipnja 2019. godine održan je 22. meetup < MeCoDe/ > grupe na temu “Couchbase – JSON orijentirana baza podataka“. Predavanje je održao Matija Zorković iz poduzeća Hiwe-SQS d.o.o., inkubiranog u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, s idejom cjelovitog predstavljanja baze podataka i sinkronizacije između mobilnih uređaja što je i najveća prednost Couchbase-a.

U prvom dijelu predavanja, polaznici su se upoznali Couchbase bazom, odnosno strukturom koja se nalazi u pozadini te cirkulacijom i spremanjem podataka unutar same baze. U praktičnom dijelu predavanja bili su prikazani procesi instalacije i konfiguracije te sinkronizacije podataka između više uređaja.

Predavač Matija Zorković

Nakon toga su se polaznici mogli okušati u izradi male „chat“ aplikacije te iskoristiti sve prednosti Couchbase baze. Na kraju samog predavanja uslijedila je zanimljiva rasprava u kojoj su svi polaznici dobili konkretne odgovore.

U planu je već novi susret ME < CODE/ > grupe,  a točan termin bit će objavljen na internetskim stranicama TICM-a i Meetup grupe.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: