U ugodnom ambijentu informatičke učionice TICM-a, u petak, 17. svibnja 2019. godine, pokretači MeCoDe meetup grupe, Nikola Brežnjak i Goran Levačić, organizirali su kao svojevrsni bonus za polaznike JavaScript akademije, meetup na temu “Kako uspjeti kao freelance/remote profesionalac“. Ideja meetup-a je bila prenijeti znanja i iskustva rada s klijentima širom svijeta.

Kroz dinamičnu diskusiju, predavači su okupljenim sudionicima predstavili što znači raditi s ljudima koje nikada niste upoznali, kako steći povjerenje, pregovarati o cijeni posla, uspješno odraditi projekte te na kraju i naplatiti svoj rad.

Predavač, Nikola Brežnjak sa sudionicima meetup-a

Ovakva vrsta neformalnog razgovora o izazovima i prilikama modernih i fleksibilnih načina rada, naišla je značajan interes prisutnih s obzirom na činjenicu da na tržištu rada raste potreba za “remote” zaposlenicima.

Nikola i Goran planiraju u budućnosti održavati slične susrete za sve one koji se žele okušati u freelance ili remote poslu, a u planu su i mentorske radionice. Novi susret ME < CODE/ > grupe je u planu, a točan termin bit će objavljen na internetskim stranicama TICM-a i Meetup grupe.


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 4.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Podijeli: