Agencija za mobilnost i programe Europske unije, kao nacionalno tijelo Erasmus+ programa, 13. svibnja 2019. godine, donijela je Odluku o dodjeli financijske potpore najboljim projektima prijavljenima na javni poziv u okviru Ključne aktivnosti 1 za područje obrazovanja odraslih. Vrijednost odobrenog projekta Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM), naziva Obzor znanja, iznosi 15.292,00 EUR, a isti će se provoditi tijekom 2019. i 2020. godine. Ovo je treći odobren Erasmus+ projekt TICM-a, stoga smo posebno zadovoljni što je prepoznata naša kontinuirana misija ulaganja u razvoj vještina zaposlenika kao i kvaliteta našeg rada s odraslim učenicima.

Provedba projekta rezultirat će unaprjeđenjem mekih vještina TICM-ovih zaposlenika-edukatora ključnih za obogaćivanje obrazovnih programa iz različitih poslovnih i informatičkih područja. Isto će biti postignuto sudjelovanjem u šest strukturiranih tečajeva u inozemstvu koje provode etablirane organizacije za obrazovanje odraslih. Djelatnici TICM-a tako će steći praktična znanja motiviranja odraslih učenika, unaprijediti svoje komunikacijske i kolaboracijske vještine, savladati pravila rada u timu te naučiti kako uspješno upravljati vremenom, konfliktima i stresnim situacijama.

Projekt Obzor znanja je iniciran upravo zbog saznanja kako je interaktivna nastava, koja dopušta rasprave ali i potiče individualno razmišljanje, ključna za ostvarenje postavljenih ishoda učenja. Nastava nije jednosmjerni proces, već je aktivno uključenje učenika u proces učenja imperativ. Imajući navedeno na umu, edukatori TICM-a će kroz projekt steći znanje kako dodatno unaprijediti postojeće te inicirati nove obrazovne programe koji će udovoljiti očekivanjima i potrebama učenika. Ispravnim korištenjem mekih vještina, nastavni proces će se planirati i prilagođavati iskustvu polaznika, kao i njihovim životnim ulogama, navikama i stilovima učenja te odraslim učenicima – potencijalnim poduzetnicima, postojećim poduzetnicima te njihovim zaposlenicima, pripadnicima NEET skupine (nezaposleni i oni koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja) i drugim osobama starijim od 15 godina koje su izašle iz procesa formalnog obrazovanja.


POZIV NA UKLJUČIVANJE U EDUKACIJE

Sve one koji su željni znanja, bez obzira na dob, status zaposlenosti, prethodno radno iskustvo i formalno obrazovanje, pozivamo da redovito prate objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama TICM-a te se prijave na naš newslettera u podnožju e-maila kako bi pravovremeno bili informirani o sadržajima namijenjenim upravo njima.


Ova objava odražava isključivo stajalište autora objave i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Podijeli: