Radna atmosfera kod LM Komunikacija

Troje učenika njemačke Ekonomsko-administrativne srednje škole Staatliche Fachober- und Berufsoberschule iz Inglostadta obavit će svoju stručnu praksu u Čakovcu u trajanju od 4. do 15. travnja 2016. godine. Do ove stručne razmjene došlo je na incijativu profesora Stefana Bacanija, rodom Hrvata iz Ludbrega.

Kao školu partner pronašao je Ekonomsku i trgovačku školu Čakovec (ETŠ) te je dogovorena suradnja u području međunarodnih stručnih praksi učenika strukovnog usmjerenja. U sklopu programa, osim ugošćivanja stranih učenika, ETŠ je zadužen i za pronalazak adekvatne stručne prakse.

Kako u sklopu predmeta Poduzetništvo ETŠ organizira studijske posjete učenika Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje i ovaj put se suradnja uspješno nastavila u vidu organiziranja stručne prakse u inkubiranim poduzećima u TICM-u. U 10 dana stručne prakse, učenici će imati prilike upoznati se sa svim aspektima poslovanja poduzeća LM Komunikacije i Tria d.o.o.

Za početak boravka u Međimurju, Ivan Plačko, direktor TICM-a, je predstavio učenicima način funkcioniranja poslovnog inkubatora te ih pobliže upoznao s projektima i aktivnostima koje TICM provodi, dok ih je Tibor Kozjak iz poduzeća Infenso upoznao sa visokotehnološkom opremom u TICM-ovom laboratoriju i aplikacijama razvijenima njezinim korištenjem.

Ivan Plačko prezentira TICM

Amar s mentoricom Martinom Zadravec

Podijeli: