WiFi4EU je inicijativa Europske komisije kojom se osigurava visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za wi-fi na javnim prostorima, kao što su parkovi, trgovi, uprave, javne zgrade i sl.

Proračun poziva iznosi 14,2 milijuna EUR, a Europska komisija planira podijeliti 947 vaučera po 15.000 EUR. Vaučeri se dodjeljuju JLS-ovima kao pojedinačnim korisnicima. Svaki JLS tijekom cijelog trajanja inicijative može iskoristiti samo jedan vaučer. Prema tome, JLS-ovi kojima je u okviru jednog poziva na podnošenje prijava dodijeljen vaučer ne mogu se prijaviti na naknadne pozive, a JLS-ovi koji su se prijavili, ali nisu dobili vaučer, mogu ponovno pokušati u slučaju naknadnog poziva.

Prihvatljivi prijavitelji su JLS-ovi s područja Europske unije. Popis prihvatljivih prijavitelja u Republici Hrvatskoj nalazi se na sljedećoj poveznici.

Poziv će biti otvoren od 3. lipnja 2020. godine (13 sati CEST) do 4. lipnja 2020. godine (17 sati CEST). Kako bi se mogli prijaviti na ovaj poziv, JLS-ovi se prvo moraju registrirati na  WIFi4EU Portalu.

Više informacija o pozivu možete pronaći na mrežnoj stranici Europske komisije.

 


Aktivnost je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

 

 

Podijeli: