U sklopu inicijative Meet and Code te povodom Europskog tjedna programiranja 2020. udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) organizira besplatan online događaj “Uvod u računalne algoritme”,  koji će se održati 5.10.2020. u terminu od 19:00 do 20:30 sati.

Ova virtualna učionica namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta koja već imaju neka iskustva programiranja u programskom jeziku Python. Polaznici će naučiti koristiti nove tipove varijabli, poput „stringa“ i „liste“. Uz to će se upoznati sa osnovnim funkcijama, odnosno metodama za njihov rad.

Povezat ćemo pretvorbu podataka između stringova i listi te objasniti kako to iskoristiti kroz praktičnu primjenu. Kroz pomno pripremljene primjere učenicima će se prikazati načini rješavanja malo složenijih zadataka, tj. kako odabrati adekvatan, tj. što efikasniji, računalni algoritam (postupak u rješavanju zadataka).

Radionica će se izvoditi online, putem Microsoft Teams platforme i biti će otvorenog tipa.

Nakon prijave putem online obrasca, roditelji će putem elektroničke pošte dobiti sve dodatne potrebne informacije radi priključenja u online događaj.

Za spomenutu temu pripremit će se i video isječak koji će dobiti polaznici, a ujedno će se isti podijeliti putem našeg YouTube kanala.

 

Podijeli: