Mladi međimurski programeri iz udruga Međimurski informatički klub (MIK) i Mladi informatičari Strahoninca (MIS) u školskoj godini 2018./2019. odmjerili su svoje snage u programskom jeziku Logo s učenicima iz cijele Hrvatske.

Hrvatska Logo liga u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara (HSI) provodi se kroz šest kola u kojima se natječu učenici svih razreda osnovnih škola. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku LOGO. Natjecanje se istovremeno odvije diljem Hrvatske na način da natjecatelji dobivaju 8 zadataka koje treba riješiti unutar 3 sata. U konačan zbir ulaze 5 najbolje riješenih zadataka te se tako kreira bodovna lista. Zadaci su poredani po jačini, tako da prvi zadatak mogu riješiti svi učenici.

Mladi međimurski programeri

Natjecatelji iz udruga MIK i MIS pripremali su se za natjecanje na tečaju Algoritmi Logo provedenog u sklopu projekta „Centar izvrsnosti informatike“ koji se provodi uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Međimurske županije. Svih šest kola Hrvatske Logo lige udruge su održale u prostoru partnera – Tehnološko inovacijskog centra Međimurje (TICM).

Međimurski informatički klub

Rezultati natjecatelja bili su odlični, a samo sudjelovanje na ovakvoj vrsti natjecanja gdje se djeca pripremaju, vježbaju i troše svoje slobodno zahtijeva izniman trud. Posebno treba istaknuti Sašu Ovčarića koji je ostvario najviše bodova u kategoriji 4. razreda osnovnih škola i time osvojio prvo mjesto.

Voditelj tečaja Algoritmi Logo i mentor učenicima je Viktor Lazar, a svi rezultati članova udruga MIS i MIK dostupni su na sljedećoj poveznici.

Saša Ovčarić

Podijeli: