Početak nove poslovne godine obilježio je početak radova na rekonstrukciji treće zgrade poduzetničkog inkubatora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u prostoru Centra znanja Međimurske županije. Investicija u treću zgradu vrijedna 5,5 milijuna HRK financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj kao dio projekta „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“ koji od 2017. godine provode Međimurska županija (nositelj projekta), Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (voditelj projekta) i Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA (projektni partner) zajedno sa 16 suradnika iz javnog, poslovnog, civilnog i obrazovnog sektora.

Građevinsko-obrtničke i druge radove na objektu bivše mehaničarske radionice, zajedno sa svojim podizvođačima, izvodi poduzeće Tekeli Projekt Inženjering d.o.o. iz Murskog Središća koje je u postupku javne nabave podnijelo ekonomski najpovoljniju ponudu. Nastavak suradnje potvrda je obostranog zadovoljstva investitora i izvođača nizom realiziranih infrastrukturnih projekata na području županije kojima su mnogi ruševni objekti stavljeni u društvenu namjenu.

18 ureda različitih veličina, vrhunski opremljena soba za sastanke, modularna informatička učionica s modernom informatičkom opremom, prostrani izložbeni prostor u holu te mnoštvo ugodnih kutaka za druženje samo su neki od razloga zašto će novi prostori TICM-a biti poželjno mjesto za rad i boravak. Useljenje prvih stanara očekuje se u drugom kvartalu 2020. godine nakon završetka sveobuhvatnog procesa rekonstrukcije i opremanja. Osim infrastrukture, svi inkubirani poduzetnici, ali i vanjski klijenti, imat će pristup informativnim, edukativnim i savjetodavnim aktivnostima koje provode zaposlenici i vanjski suradnici TICM-a te partnerskih organizacija.

Iz perspektive fotografa Fotokluba Čakovec ovako prostor buduće treće zgrade poduzetničkog inkubatora izgleda danas:

… a ovako će izgledati u budućnosti:

Vizualizaciju interijera izradio je studio unutrašnjeg uređenja Exes Design.

Predbilježbe za ulazak u prostore treće zgrade poduzetničkog inkubatora moguće su kroz ispunjenje obrasca pretprijave i dostavu prateće dokumentacije. Više informacija o procesu prijave za inkubaciju dostupno je u sekciji Inkubacija.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podijeli: