Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Startup India, objavljuju Indijsko-hrvatski startup izazov u suradnji s poduzećima partnerima Infobip, KONČAR and HexGn te uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj. 

Nakon pokretanja India-Croatia Startup Bridgedigitalne platforme osmišljene za jačanje međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja te trgovinsko-gospodarsku suradnju Hrvatske i Indije, u potrazi smo za inovativnim rješenjima startup poduzeća za rješavanje tri zadana izazova u području održivosti, sredstava za život, ciljevima održivog razvoja (SDG – Sustainable Development Goals), zelene energije, obrazovanja i razvoja vještina:

  • Čista voda i bolja kvaliteta življenja
  • Smanjena nejednakost
  • Dostojanstven rad i gospodarski rast.

Sudionici Indijsko-hrvatskog startup izazova koji ponude najbolja rješenja, mogu osvojiti novčane nagrade, mentorstvo, inkubaciju i poslovna rješenja za rast. Ukupna vrijednost nagradnog fonda procjenjuje se na 43.000,00 USD.

Poduzeća partneri Indijsko-hrvatskog startup izazova osigurat će sljedeće pogodnosti za najbolja rješenja hrvatskih i indijskih startup poduzeća koja će sudjelovati u natjecanju:

  • Infobip će među 12 uspješnih sudionika odabrati do 3 najbolja startup rješenja i dodijeliti svakom od njih nagradu u obliku proizvoda i usluga tvrtke Infobip ukupne vrijednosti 10.000 USD. Odabrani startup timovi dobit će podršku Infobip tima kako bi što više iskoristili vrijednost Infobip proizvoda za njihov rast.
  • KONČAR će za najbolje startup rješenje izazova Dostojanstven rad i gospodarski rast osigurati novčanu nagradu u vrijednosti 10.000,00 kn bruto iznosa (~1.694 USD)
  • Hexgn će osigurati besplatan scale up program vrijedan 2.000 USD svakom od 12 uspješnih sudionika (šest iz Indije i šest iz Hrvatske). Program će trajati 45 dana dvaput tjedno.

Zainteresirana startup poduzeća mogu prijaviti svoja inovativna rješenja od 11. travnja do 20. svibnja 2022. na službenim stranicama Startup India putem poveznice.

Pobjednici će biti proglašeni na događanju 14. lipnja 2022. u ZICER-u

Podijeli: